Öz Taşıma İş Başkanı Toruntay: “Hiçbir üyemiz baskı ya da yaptırımla bize üye olmadı”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
12 Şub 2018 / Pzt 11:31
/ 87 Kez Okundu
| |

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Gaziantep Gazi Ulaş A

Öz Taşıma- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Gaziantep Gazi Ulaş A.Ş.’de çalışan hiçbir üyemiz" href="/tag/uyemiz/"> üyemiz baskı ya da herhangi bir yaptırımla bize üye olmadı. Bunu söyleyenler kimleri nasıl kendi sendikalarına üye yapıyor önce onu açıklasınlar” dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma- İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Gaziantep Gazi Ulaş A.Ş.’de çalışan işçilerin haksız yere işten atıldığı ve üye oldukları Öz Taşıma- İş Sendikasının kendilerine sahip çıkmadıklarını iddia etmesi üzerine açıklama da bulundu. Başkan Toruntay şunları söyledi:
“Hiçbir işveren durduk yere bir işçinin iş akdini sonlandırmaz. Öncelikle sorunun ne olduğunu iyi öğrenip, gerçekleri saklama dan açıklama yapılmalıdır. İş akdi sonlandırılan bir işçi amirlerine itaatsizlikten dolayı, iki tanesi de var olan bir sorunu işvereniyle değil med ya ile paylaşmasın dan dolayı işten çıkarıldı. Diğer işten çıkarılan arka daşların da, yürürlükte olma yan ve Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) bulunma yan bir maddeyi bu bizim hakkımız diyerek dava açtıkları ve çalışma barışını bozdukları için iş akitleri feshedildi. Ayrıca işten çıkarılan işçilerin tümü iş yeri disiplin kurulu kararıyla işten çıkarılmış ve kurulun aldığı bu karar çalışanlara tebliğ edilmiştir. Bu yüzden kimse laf ebeliği yapmasın. Kaldı ki, biz sendikalar arasın da en şeffaf olan sendikayız. Her ne yapıyorsak gizlemeden, saklama dan ve hepsinin arkasın da durarak yapıyoruz. Sektöründe lider olan bir sendikayı, bu gibi ucuz oyunlarla yıpratacağını sanan aklı evveller daha önce olduğu gibi bu sefer de hüsrana uğra yacaklar. Ayrıca altını çizerek belirtmek isterim ki; bırakın bizim üyemiz" href="/tag/uyemiz/"> üyemiz olmayı, kapımıza gelen her emekçi kardeşimizle yakın dan ilgileniyoruz. Görüşme talep ettik ama görüşmediler sözünü asla ve kati surette kabul etmiyorum. Benim telefonum her üyemiz" href="/tag/uyemiz/"> üyemizde var ve her üyemiz" href="/tag/uyemiz/"> üyemiz gece gündüz bana çok rahat ulaşabilir. Ayrıca bu konu orta ya çıkınca, hem ben hem de sendikamızın yetkilileri işten atılan üç üyemiz" href="/tag/uyemiz/"> üyemizle detaylı bir görüşme gerçekleştirdik.”

“TÜMTİS asılsız iddialar dan besleniyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk’ün iddialarına da cevap veren Genel Başkan Mustafa Torunta, “Sanıyorum 3-4 ay da bir Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası’nın (TÜMTİS) yetkilileri böyle mesnetsiz açıklamalar da bulunuyorlar. Bu tür akıl dışı şeyleri uydurmayı alışkanlık haline getirdiler. Ağızların da sürekli zorla üye yaptırdılar sakızı var ve durup durup onu atlatıyorlar. Anlaşılan o ki, asılsız iddialar dan besleniyorlar. Üye olsun diye kimi, ne zaman zorlamışız buyursunlar açıkça isim isim, belge belge açıklasınlar. Kimseye veremeyecek hesabımız yok çok şükür ama onların kendilerine dönüp bakmalarını şiddetle ve önemle tavsiye ediyorum. İşçi kardeşlerimize fay da sağlamak yerine, hiçbir gerçekliği olma yan iftiralarla, işçi kardeşlerimiz için çalışan insanlara çamur atma ya çalışmak geçmişte olduğu gibi yalnızca onların elini kirletecektir. Onlara tavsiyem bir an evvel kendilerini işlerine vermeli ve işçi-emekçi kardeşlerimiz için, sektör için neler yapılabilir diye düşünmeleridir. Ancak bunu yapamayız diyorlarsa da yapan insanlara iftira atmaktan vazgeçsinler. İşin özü, gölge etmesinler yeter” şeklinde konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.