Öz Taşıma-İş Sendikası Başkanı Toruntay’dan Dünya Kadınlar Günü mesajı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Öz Taşıma-İş Sendikası Başkanı Toruntay’dan Dünya Kadınlar Günü mesajı
07 Mar 2018 / Çar 13:27
/ 34 Kez Okundu
| |

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Devletimizin kurtuluşunda, kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alan kadınlarımız, dün olduğu gibi bugün de devletimizin istikbali için Afrin’de mücadele vermektedir” dedi

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, “Devletimizin kurtuluşunda, kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alan kadınlarımız, dün olduğu gibi bugün de devletimizin istikbali için Afrin’de mücadele vermektedir” dedi.
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toruntay mesajında, “Bizleri eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren ve ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Şanlı tarihimize baktığımızda ismini tarihe altın harflerle yazdığımız ve büyük işlere imza atan kadınlarımız, bugünümüze ışık tutmuş, yolumuzu aydınlatmıştır. Geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadınlarımız ülkemizin yönetiminde söz sahibidir ve geleceğimize yön vermektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde meydanlara inerek vatan, millet savunması yapan Nene Hatun torunları, bugün de Afrin’de ülkemizin güvenliğini tehdit eden terör unsurlarıyla göğüs göğüse canla başla mücadele etmektedir. Verdikleri emek, gösterdikleri mücadele ve azimle dünyanın takdirini kazanan yiğit Türk kadını, hiçbir koşul ve şartta yenilgiyi kabul etmemiş, her zaman dimdik durmasını bilmiştir. Çalışma hayatında gösterdikleri başarılarla da ülke ekonomisine katkı sunan kadınlarımız, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında büyük rol oynamıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ’Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin.’ Bu anlayışla kadın-erkek eşitliğine önem vermeli ve bizler için oldukça kıymetli olan kadınlarımıza gereken değeri vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta kadın üyelerimiz olmak üzere Afrin’de canı pahasına vatan savunması yapan kadın komutanlarımızın ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.