(Özel) 8 ay önce batan teknede eşi boğularak can verdi, oğlu ise yaşam savaşı veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel) 8 ay önce batan teknede eşi boğularak can verdi, oğlu ise yaşam savaşı veriyor
12 Mar 2018 / Pzt 10:23
/ 49 Kez Okundu
| |

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaklaşık 8 ay önce batan teknede eşini kaybeden Müjde Küçükyaşar, derin sularda boğulmaktan son anda kurtarılan oğlunun bitkisel hayattan çıkarak ayağa kalkacağı günü bekliyor

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde yaklaşık 8 ay önce batan teknede eşini k aybeden Müjde Küçükyaşar, derin sularda boğulmaktan son anda kurtarılan oğlunun bitk isel h ayattan çıkarak ayağa kalkacağı günü bekliyor.
Ol ay, 6 Temmuz 2017 tarihinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Sekapark açıklarında meydana gelmişti. Şerafettin Küçükyaşar (33), oğlu Veysel Küçükyaşar (5) ve arkadaşları Emre Kırlangıç (27), Hakan Uzel (35) ve 7 yaşındaki Sedat Uzel balık tutmak için tekne kiral ayarak denize açılmışlardı. Denize açılan 5 kişinin içinde bulunduğu tekne su alarak batınca teknedekiler denize düşmüştü. Çırpınm aya başl ayan 5 kişinin yardımına çevredeki balıkçılar ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait vapurun kaptanının gelirken 4 kişinin sağ kurtarıldığı ol ayda Emre Kırlangıç ve Şerafettin Küçükyaşar boğularak yaşamlarını yitirmişti. Şerafettin Küçükyaşar’ın oğlu Veysel ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalbi defalarca durmasına rağmen h ayata döndürülmüştü. Yaklaşık 4 ay süren tedavisinin ardından taburcu edilen 5 yaşındaki Veysel, şimdi bitk isel h ayatta yaşam savaşı vermeye devam ediyor.

"Oğlumun tekrar ayağa kalkacağı günü bekliyorum"
Bir yandan kocasını k aybetmenin acısını yaş ayan anne Müjde Küçükyaşar da boğulmaktan son anda kurtarılan oğlunun tekrardan ayağa kalkacağı günü bekliyor. Veysel’in d ayısı Selçuk Erdener’in desteği ile oğlunun evdeki zorlu bakımını sürdüren Anne Müjde Küçükyaşar, 8 aydır oğlunun tekrardan ayağa kalkacağı günü beklediğini söyleyerek, oğlunun tedavisi için yardım istedi” dedi.

“Banyolarda olan küveti çıkartıp k ayık haline getirmiş”
Eniştesini k aybetmesine, yeğenin de 8 aydır verdiği yaşam savaşına tekneyi kiral ayan şahısın ihmalinin sebep olduğunu söyleyen 7 yaşındaki Veysel’in d ayısı Selçuk Erdener, “6 Temmuz 2017 Pazar günü eniştem, eniştemin eniştesi ve arkadaşı balık tutm aya niyetlenmişler. Balık tutmak için evde hazırlık yaparken eniştem ve onun eniştesinin çocukları onlarla birlikte gitmek isteyip arkalarından ağl ayınca onlar da çocuklarını kıramadılar. Çocukları da yanlarına alma kararı verdiler. İzmit Marina tarafına gidip iskelede balık tutmaktı amaçları. Ama daha sonra tekne kiralamışlar. Tekne dediğime bakm ayın, banyolarda olan küveti çıkartıp adam k ayık haline getirmiş. Küvetin ortasında su gideri olduğu için bunlar denize açıldığında o giderden birdenbire k ayık su alıyor. Bunlar ne olduğunu anlamadan k ayık birden batarak alabora oluyor. K ayığın içerisinde 3 yetişkin, 2 çocuk olmak üzere toplamda 5 kişiler. 2 baba çocukları ile uğraşırken Emre Kırlangıç, kenarda balık tutan diğer teknelerden yardım istemiş. Bir vatandaş gelerek Hakan Özer’in oğlu Sedat Özer’i çıkartıp, 112’ye ve Sahil Güvenlik’e haber veriyorlar. Emre özer ve Sedat Kırlangıç’ı sahile çıkarttıktan sonra, bunları Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıyorlar. Bunlar çok şükür sağ salim kurtarılıyor” diye konuştu.

“Çocuğuma tam anlamda yardımcı olamadığım için kahroluyorum”
Sahil Güvenlik Polisi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin büyük çabaları ile Veysel’in kurtarıldığını ifade eden Selçuk Erdener, “Daha sonra Sahil Güvenlik ve itfaiye ekipleri ger dönüyor ve eniştem ve çocuğunu çıkarmak için adeta deniz üzerinde yarış yapıyorlar. Eniştemi alıyorlar, çocuğu fark edemiyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin sefer vapuru o sırada oradan geçerken kaptan çocuğu fark ediyor. 2. Kaptan suya atl ayarak çocuğu kurtarıp Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ediyor. Sahil Güvelik de kıy aya çıkartıp sağlık görevlilerine teslim ediyor. Ambulansta bir süre müdahale yapıldıktan sonra oğlu ve eniştem İzmit Seka Devlet Hastanesi’ne getiriliyor. Çocuğumuzun babası, eniştem Seka Devlet Hastanesindeki yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılam ayarak h ayatını k aybediyor. Çocuğumuz Veysel’i de Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ediyorlar. 4 ay boyunca tedavisi orada sürdü. Birkaç defa kalbi durdu. Oradaki doktorlarımız mücadele ederek orada tekrardan h ayata gönderiyorlar. O süreçten bu sürece kadar çocuğumuz bu şekilde bitk isel h ayatta. Ben çocuğuma tam anlamda yardımcı olamadığım için kahroluyorum. Yardım edemiyorum çocuğuma. Onu yaşatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Hem eşimi k aybettim hem de çocuğum böyle oldu”
Bir yandan eşini k aybetmenin hüznünü diğer yandan ise oğlunun sağlık durumunun vermiş olduğu hüznü yaşadığını söyleyen Anne Müjde Küçükyaşar, “Anne olarak çok kötü bir duygu. Hem eşimi k aybettim hem de çocuğum böyle oldu. Onu gördükçe daha çok kahroluyorum. Bir an önce eski sağlığına kavuşmasını istiyorum. Konuşuyordu, gülüyordu, oynuyordu. Şimdi ama öyle değil. Eşimi de k aybettim. Tek isteğim oğlumun eski sağlığına kavuşması. Ben büyüklerimizden, Cumhurbaşkanımız Recep T ayyip Erdoğan’dan, hepsinden çocuğumun sağlığı için yardım istiyorum. Nerde tedavisi varsa orada tedavi edilsin, başka da bir şey istemiyorum” ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.