Özel gereksinimli öğrenciler için el sanatları, mobilya ve dekorasyon atölyesi ile uygulama evi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Özel gereksinimli öğrenciler için el sanatları, mobilya ve dekorasyon atölyesi ile uygulama evi
07 Şub 2018 / Çar 17:01
/ 31 Kez Okundu
| |

Bilecik’te özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü Bilecik Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda el sanatları, mobilya ve dekorasyon atölyesi ile uygulama evi hizmete girerken, törende halk oyunu oynayan öğrencileri büyük beğeni topladı

B ilecik’te öz el gereksinimli iler" href="/tag/ogrenc iler/">öğrenc ilerin eğitim gördüğü B ilecik el" href="/tag/oz el/">Öz el Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulunda el sanatları, mobilya ve dekorasyon atölyesi ile uygulama evi hizmete girerken, törende halk oyunu oynayan iler" href="/tag/ogrenc iler/">öğrenc ileri büyük beğeni topladı.
B ilecik el" href="/tag/oz el/">Öz el Eğitim İş Uygulama Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştir ilen açılışa, B ilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, B ilecik İl Milli Eğitim Müdürü Faz ilet Durmuş, B ilecik el" href="/tag/oz el/">Öz el Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, öğretmenler ve iler" href="/tag/ogrenc iler/">öğrenc iler katıldı. Saygı duruşu bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılışta konuşma yapan B ilecik el" href="/tag/oz el/">Öz el Eğitim İş Uygulama Okul Müdürü İbrahim Aydoğar, 2015 yılından bu yana okullardan hizmet verdiklerini b elirterek, "Bu binayı ilimize kazandıran dönemin Milli Eğitim Bakanı, hemşehrimiz Prof. Dr. Nabi Avcı hocamıza da teşekkür ediyoruz. 3 yılda toplamda bu binamıza ve yan binamıza sadece bu sene 240 bin liralık yatırım yapıldı. Atöly elerimize, uygulama evlerimize. Bu konuştuğumuz yatırımlar 116 öğrencimize yapıldı. Gerçekten kişi sayısına böldüğümüzde ben bu rakamlarla övünüyorum. Binalarımızda 116 öğrenciye 44 öğretmen, 2 hemşire, 1 memur, 3 hizmetli, 7 servis person eli,1 toplum yararına çalışan person el olmak üzere toplamda 58 person el ile hizmet vermekteyiz. Hakikaten 2 kişiye 1 person el düşüyor. Bu bağlamda yine devletimize, büyüklerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
“Bir toplumda eğer çocuk gülerse, kadın gülerse o toplumu yıkab ilecek hiçbir kuv vet yoktur”
B ilecik İl Milli Eğitim Müdürü Faz ilet Durmuş ise; “Biz insanların yüzünde küçük bir tebessüme ves ile olduğumuzda onları kazanıyoruz. B ilecik’te bir ışık yaktılar. Biz teşekkür ediyoruz onlara. Çünkü B ilecik’teki yapmış oldukları çalışma iler" href="/tag/ogrenc iler/">öğrenc ilerimizde bir tebessüme ves ile olacak. O da onları ayakta tutacak. Şunu unutmayalım ki, biz bir arada hep birlikte yaşıyoruz. Bir annenin hiç görmek istemediği acı evlat acısıdır. Eng elli bireylerimizde hiçbir anne evladından önce ölmek istemez. Evladının ihtiyacını karşılamak ister. Eğer biz o çocuklarımızın yüzünde tebessüme ves ile olabilirsek, o ann elerin de yüzünde tebessüm olacağız. Bir toplumda eğer çocuk gülerse, kadın gülerse emin olun ki o toplumu yıkab ilecek hiçbir kuv vet yoktur” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öz el gereksinimli çocuklar tarafından hazırlanan halk oyunları göster ileri büyük beğeni topladı. Gösteri sonrası protokol üy eleri okulda hizmete açılan El sanatları atölyesi, mobilya ve dekorasyon atölyesi ve uygulama evinin açılışı gerçekleştirildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.