(Özel Haber) 3 kuşaktır üretiyorlar, tam bir sağlık deposu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel Haber) 3 kuşaktır üretiyorlar, tam bir sağlık deposu
08 Kas 2017 / Çar 13:06
/ 71 Kez Okundu
| |

Son dönemde eski ünü pek olmasa da, özellikle Edirne’de 1938 yılında ilk kez üretilmeye başlanan bozanın yolculuğunu ‘Arslan’ dedenin torunları devam ettirmeye çalışıyor

Son dönemde eski ünü pek olmasa da, özellikle Edirne’de 19 38 yılında ilk kez üretilmeye başlanan bozanın yolculuğunu ‘Arslan’ dedenin torunları devam ettirmeye çalışıyor. Darı irmiği, bulgur, su ve şekerden imal ettiği bozanın, ailelerine özgü birkaç da püf noktası olduğunu dile getiren Harun Usta, kış aylarında insanların içini ısıtan boza için " tam bir sağlık deposu" diyor.
Bilinen en eski Türk içeceklerinden olan ancak günümüzde birkaç şehir dışında neredeyse yerel üreticilerin üretmediği kış aylarının vazgeçilmez lezzeti boza, ‘Pekgeçgil’ ailesi tarafından 19 38 yılından bu yana kadim şehir Edirne’de üretilmeye devam ediyor.

Kendi adını verdi, şimdi torunları üretiyor
1900’lü yılların başlarında Bulgaristan’dan Edirne’ye göçen büyük dedeleri ‘Arslan’ın ilk kez 79 yıl önce ürettiği ve kendi adını verdiği bozayı, 3 kuşaktır ilk günkü lezzeti ile üretmeye çalıştıklarını dile getiren Harun Pekgeçgil, "Dedem, babam ve kardeşim ile ben 3 kuşaktır, bu lezzeti üretiyoruz" dedi.

"Babam onaylamazsa ürün iptal"
İlerlemiş yaşına rağmen babası Bayram Pekgeçgil’in neredeyse her imalatta başında olduğunu ve bozayı kontrol ettiğini söyleyen boza ustası Harun Pekgeçgil, " 3 kuşak, dedem, babam ve biz. Babam da kontrolümüzü yapıyor. Onaylamadığı zaman ürün iptal oluyor" ifadelerini kullandı.

"Tam bir sağlık deposu"
Bir kızı ve bir oğlu olduğunu deli getiren Harun Usta, özellikle kızının ilerleyen dönemlerde, büyükdedesinin kendi adını verdiği markayı sürdüreceğinden umutlu olduğunu dile getirerek, "Boza, soğuk algınlığına bire bir. Hazmı kolaylaştırıyor. Ama tam bir sağlık deposu diyebilirim. Boza kış içeceklerinin vazgeçilmezi" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.