(Özel Haber) Azmiyle tüm öğrencilere örnek oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel Haber) Azmiyle tüm öğrencilere örnek oluyor
28 Eki 2017 / Cmt 14:26
/ 27 Kez Okundu
| |

Geçtiğimiz yıl Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanarak üniversiteli olan 73 yaşındaki Şevki Kılıç, öğrenme azmi ve başarısıyla tüm öğrencilere örnek oluyor

Geçtiğimiz yıl Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nü kazanarak üniversiteli olan 73 yaşındaki Şevki Kılıç, öğrenme azmi ve başarısıyla tüm öğrencilere örnek oluyor.
Yaşıtlarının aksine öğrenmenin, okumanın ve kendini geliştirmenin kendisinde bir tutku haline geldiğini belirten Kılıç, tüm gençlere ve öğrencilere yaşadığı tecrübeler ve birikimleri hakkında tavsiyelerde bulunuyor.

“Tarihe babamdan dolayı merak sardım”
73 yaşındaki üniversite öğrencisi Şevki Kılıç, PTT ve Devlet Su İşleri Müdürlükleri’nde çalıştığını ve emekliliğinin ardından bir türlü okuma ve tarih aşkından vazgeçmediğini belirterek, “2010 yılında sınava girdim. Karabük Üniversitesi’ nin Tarih Bölümü’ nü kazandım. Uzak olduğu için gidemedim. Akabinde 2011 yılında açık öğretim tarih bölümüne kayıt yaptırdım.2015 yılında Kırklareli Üniversitesi’ ni kazandım. Yine uzak olduğu için gidememedim. Ve en sonunda 2016 yılında Trakya Üniversitesi Tarih Bölümü’nü kazandım.2016 yılında ise aynı zamanda açık öğretimden mezun oldum. Şuan 2.sınıf öğrencisiyim. Tarih merakım babamın 1. Dünya Savaşı’nda Galiçya Cephesi’nde savaşması, Sina Çölü’ nde esir düşmesi ve Kurtuluş Savaşı’ nda Edirne Müdafası’ na katılmış olmasıyla uyandı” dedi.

“Babamla ve 1. Dünya Savaşı ile ilgili kitap yazıyorum"
Babasının askerliği döneminde yaşadıklarının kendisini hayatı boyunca çok etkilediğini ve bunları bir kitap haline getirmeyi hedeflediğini dile getiren Kılıç, “Kendisinin hatıralarını yazmaya başladım. Kütüphanelerden, kitaplardan o cepheyi araştırdım ve devam ediyorum araştırmalarım sürüyor” diye konuştu.

“Modern hayatta insanlar büyük stres altında yaşıyor”
Modern çağdaki gençlerle tavsiyelerde de bulunan Kılıç, “Boş zamanlarını kitap okumakla ve yararlı kurslarla değerlendirmeliler, kendilerini sürekli geliştirmeliler. Modern hayatta insanlar büyük stres altında yaşıyor. Ama ben can sıkıntısı diye bir şey çekmedim. Çalıştığım zamanın dışında kitaplar bana yoldaş oluyordu. Bana soruyorlar bu yaşta nasıl üniversite kazandın diye. Ben ise onlara bunca yıllık birikimim, okumam ve kendimi geliştirmemden ötürü diyorum” ifadelerini kullandı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.