(Özel haber) Kurumuş ağaçlardan doğal sehpa ve masa yapıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel haber) Kurumuş ağaçlardan doğal sehpa ve masa yapıyor
07 Oca 2018 / Paz 10:23
/ 73 Kez Okundu
| |

Zonguldak’ta 30 yıldır demir doğrama işi yapan Hasan Demirbaş, kurumuş ağaçları masa, sehpa ve dolap yaparak yeniden hayata döndürüyor

Zonguldak’ta 30 yıldır demir doğrama işi yapan Hasan Demirbaş, kurumuş ağaçları masa, sehpa ve dolap yaparak yeniden hayata döndürüyor.
Zonguldak Devrek ilçesinde 30 yıldır demir doğrama ve ferforje işi yapan Hasan Demirbaş, kurumuş ceviz, kestane, dut ve kiraz ağaçlarını keserek doğal görünümlerini bozmadan masa, sehpa, dolap ve raf yapıp ekonomisine katkı sağlıyor. Son günlerde moda haline dekorların talep görmeye başladığını ve bu işin sevgi ve emek gerektirdiğini ifade eden Hasan Demirbaş, “Doğal ceviz, kestane, dut ve kiraz ağacından yapıyoruz. Doğal sehpa, masa yapıyoruz. Bu merak ağaç sevgisinden başladı. Bizim diğer mesleğimiz projecilik ayaklarını yapıyoruz vatandaşlarımızın ilgisi var. Türkiye genelinde son zamanlarda moda haline geldi. Bu paradan çok zevkle yapılan bir iş. Para kazanmak için bu ağaçları kesenlerde var. Bunlar kuru ağaçtan olması gerekiyor. Kestiğin bir ağacı belki 5 sene sonra yapabilirsin. Şu anda biz eskiden kalma kuru ağaçlarınız vardı onları değerlendiriyoruz. İsteyen vatandaşlara veriyoruz. Bunları bilen alıyor. Farklı farklı fiyatlarla alıcı buluyor. Genelde internet üzerinden alıyorlar. Ankara ve İstanbul’dan sanatçı ve yazar kesimleri alıyor” şeklinde konuştu.
Demirbaş, ağacın kalitesine göre elde edilen ürünlerin 500 ile bin lira arasında fiyatlarla satıldığını sözlerine ekledi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.