(Özel Haber) Türkiye Sulama Birlikleri Başkanı Bülent Can’dan açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel Haber) Türkiye Sulama Birlikleri Başkanı Bülent Can’dan açıklama
14 Mar 2018 / Çar 10:38
/ 36 Kez Okundu
| |

Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, tasarı halinde olan 6200 sayılı DSİ kanunu ile sulamaların gerek kısmen gerek havza olarak özelleşeceğini söyledi

Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, tasarı halinde olan 6200 sayılı DSİ kanunu ile sulamaların gerek kısmen gerek havza olarak özelleşeceğini söyledi.
Gönen Ovası Sulama Birliği Başkanı ve Türkiye Sulama Birlikleri Genel Başkanı Bülent Can, 6200 sayılı DSİ kanun tasarısının büyük handikapları da beraberinde getirdiğini söyleyerek, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Başkan Can, "Çok geç haberimiz olduğu bir tasarı, ancak şu an kanun taslağı değil, bir kanun metni haline geldi. Meclisten tarım komisyonuna havale edildi. Hızlı bir şekilde görüşmeler yapılıyor. Tahmin ediyorum perşembe günü de kanun tarım komisyonunda görüşmelere açılacak. Kanunun içeriğine baktığımızda bizi son derece, hatta bütün üreticileri, çiftçileri rahatsız edecek konular içeriyor. Kanunla birlikte sulama birliklerinin ve suyu veren çiftçinin söz hakkı ortadan kalkıyor. Yani çiftçi, su fiyatlarına ve su yönetimine karışmıyor, karışamıyor. Bundan öte bizi en çok rahatsız eden konulardan biri, Sulama Birlikleri kanunu ile birlikte 6200 DSİ kanununda da değişiklilik yapılması. DSİ kanununun değişmesi ile sulamaların gerek kısmen, gerek havza bazlı özel sektöre satılmasının yolu açılıyor. Şirketlerin veya kişilerin 1 veya birden fazla işletmeyi alması tehlikeli bir durum. Sulu tarım alanlarında, suyun kontrolü art niyetli birinin eline geçerse, bunları toprağı da kontrol edebilir" dedi.
Başkan Can, sulama ile ilgili açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü:
"2025 yılından sonra su savaşları çıkacak. Bütün CIA’da, MOSSAD’ta bunlar işlenirken, suyu özel sektöre verecek kanunun hükümetimizce çıkarılacağına inanmıyoruz. Zaten onu sinsice, gizlice aralara sokmuşlar. Bunun ne kadar art niyetli olduğu bellidir. İnşallah devlet büyüklerimiz bunun farkına varır. Bütün dünyada olduğu gibi suyun yönetimi suyu kullananlar tarafından olmalı. Bunun haricindeki bir düşünce gerek toplumu, gerek Türk halkını sıkıntıya sokacak bir düşüncedir"



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.