(Özel) Kuaförde darp edilen engelli kız ve ailesi o anları anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
(Özel) Kuaförde darp edilen engelli kız ve ailesi o anları anlattı
09 Mar 2018 / Cum 09:10
/ 58 Kez Okundu
| |

Üsküdar’da bir kaza sonrası hayatını kaybeden modacı Sinem Yalçın’ın engelli kız kardeşi Didem Yalçın, gittiği kuaförde dövüldüğü ve gasp edildiği iddiasıyla babasıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu

Üsküdar’da bir kaza s onrası hayatını kaybeden m odacı Sinem Yalçın’ın engelli kız kardeşi Didem Yalçın, gittiği kuaförde dövüldüğü ve gasp edildiği iddiasıyla babasıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda bulunan engelli kız ve ailesi yaşan anları anlattı.
Üsküdar’da 14 Ocak 2008 tarihinde trafik kazası s onrası emniyet şeridinde ot om obilini k ontr ol ederken Faruk Kalkavan’ın kullandığı ot om obilin çarpması s onucu m odacı Sinem Yalçın hayatını kaybetmişti. Sinem Yalçın’ın yüzde 72 psik ol ojik engelli kız kardeşi Didem Yalçın, iddiaya göre, saçını yaptırmak için gittiği kuaförde darp edildi. Parasının da gasp edildiğini iddia eden Yalçın, babasıyla Kartal’daki Anad olu Adalet Sarayı’na gelerek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Engelli Didem ile annesi Neşe Yalçın ve babası Sinan Yalçın yaşanan olayı anlattı.

“Saçıma fön çektirmeye gittim, şemsiyeyle vurmaya başladılar”
Didem Yalçın, "O adam benden b oolarak para istedi. O adam para isteyince benim bacağıma tekme attı. K olum m orardı dün akşam da ayağımı uzatamadım. Paramı Cevdet diye aldı. Cüzdanıma k oymuştum fermuarı açtı almaya başladı. Ondan s onra bana şemsiyeyle vurmaya başladı. Saçıma fön çektirmek için gittim. O anda başıma bunlar geldi. Rap orum var şikayetçi oldum” dedi.

“Ç ocuğu öyle darp etmişler ki her tarafı çürük içinde”
Nör ol ojik rahatsızlığı olan kızının darp edildiği olayı anlatan anne Neşe Yalçın, “Didem’i evde bırakarak sabah erkenden işe geldik. Saat 10.00’da evden çıkıy or ve y olun üzerindeki kuaföre uğrayarak saçına fön çektirmek istiy or. Oradakiler Didem’le alay edip cüzdanını elinden alıy orlar, gasp edip içinden paralarını alıy orlar. Ondan s onra Didem’de niye alıy orsunuz deyince dövüy orlar. Oranın sahibiyle beraber 5 kişilik bir ekipmiş. Yabancı uyruklu bir kadın da mutfaktan bıçak getirip karnına saplarım diy or. S onra kuaförün tam karşısında eczanesi olan k omşumuz Didem’e bir şey oldu diye haber veriy or. Oradan geçen bir tanıdığımız bakıy or ki Didem’in k oluna girip getirdi. Didem Nör ol ojik bir hasta. O anda Didem kriz geçirmiş. Ayakta ç ok iyi duramaz ve kendini ç ok iyi ifade edemez. Buna rağmen ç ocuğu öyle bir darp etmişler ki her tarafı çürük içinde. Karak ola şikayette bulunduktan s onra iş yerimize geldik. Bu sefer orada çalışan birisi beni dışarıya çağırdı. Bende anlamadığım için dışarıya çıktım. Yine aynı çete grubu gelmiş ve beni tehdit ettiler. Bizim de savcımız, hakimimiz var diyerek tehdit ettiler. Şu anda endişeliyiz bunların yargıya intikal etti ama bunların yasal olarak yerini bulmasını istiy oruz” diye k onuştu.

“Kendisini savunamayacak engelli bir ç ocuğa bunları nasıl yaparlar”
Kendini savunamayacak engelli ç ocuğa bunu nasıl yaptıklarını anlayamadığını söyleyen baba Sinan Yalçın, “Dün saat 10.00’da k omşumuz bana telef on açtı, Didem’i dövmüşler yürüyemiy or dedi. K oşarak gittik cadde üzerinde Yılmaz Kuaförünün önünde Didem ağlıy ordu, k omşularımızdan birisi k oluna girmiş ve yürütmeye çalışıy ordu. O arada alıp getirdik annesiyle vücuduna baktık. Dizlerinde m orartılar kapanmayan yaralar falan vardı. Kafası, saçı başı dağılmıştı. Ağlayarak anlatmaya çalıştı, saçını yaptırmaya gitmişti orada darp etmişler. S onra da dışarıya atmışlar. Kızımın maalesef yüzde 72 engelli rap oru var. Buna rağmen desteğe ihtiyacı olan ve kendisini savunamayacak birisine t oplu bir şekilde saldırmışlar. Üsküdar P olis Merkezine giderek şikayetçi olduk. Gerekli tutanak tutuldu, fakat hiçbir şey yapılmadı. Bende s orunca sistem çöktü onun için yapamıy oruz dediler. O gün akşam saat 19.00’a kadar bekledik. Kendi imk anlarımızla hastaneye gidip kızım için rap or aldık. Annesi sabahleyin ç ocuğumuzun vücuduna bakınca ç ok yerinde daha m orarma olduğunu gördük. Acımasızca belki Suriye’de Esad’ın yapmadığı eziyeti bir ç ocuğa yapmışlar. Üstelik kendisini savunamayacak engelli bir ç ocuğa bunları nasıl yapmışlar anlayamıy orum. İnsan değil bunlar” şeklinde k onuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.