(Özel) Yüzde 95’i tamamlanan Çamlıca Camii’nin havadan görüntülendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Şub 2018 / Sal 09:17
/ 30 Kez Okundu
| |

Yüzde 95’i tamamlanan Çamlıca Camii’ndeki son durum havadan görüntülendi

Yüzde 95’i tamamlanan Çamlıca Camii’ndeki son durum havadan görüntülendi. 2018 yılının Ramazan ayında açılması planlanan, aynı anda 50 bin kişinin ibadet edebileceği caminin ismi için TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan olmasını istediğini açıklamıştı.
6 Ağustos 2013’te temelleri atılan ve 125 bin metrekare alanda yapımı hızla devam eden Çamlıca Camii’nin açılışına aylar kaldı. İstanbul’un en büyük yapılarından biri olacak olan camide devam eden çalışmalarda gelinen son durum ise havadan drone ile görüntülendi. Görüntülerde caminin dış yapısının büyük bir kısmında inşaat çalışmalarının bittiği görüldü. Tamamlandığında İstanbul’un birçok noktasından görülecek olan 7,77 metre boyundaki alemle dünyanın en büyük alemine sahip olan Çamlıca Camii, 4`ü 107.1 metre, 2`si ise 90`ar metrelik 6 minareden oluşuyor.
İsmail Kahraman adı Recep Tayyip Erdoğan Cami olsun demişti
Öte yandan geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 2018 yılının Ramazan ayında açılması planlanan caminin adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isminin verilmesini istediğini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Üsküdar’a damgasını vurduğunu ifade eden Kahraman, katıldığı etkinlikte önerisini oylamaya sunmuştu. Aynı anda 50 bin kişinin ibadet edebileceği caminin havadan çekilen görüntülerinde inşaatının tamamlandığı da görüldü. Yüzde 95’i tamamlanan caminin işçiliği için ise çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.