Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in mübarek Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in mübarek Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuldu
28 Eyl 2023 / Per 12:07
/ 26 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de mevlit kandili dolayısıyla bir camide Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (Sallallahü aleyhi ve sellem)’in mübarek Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuldu.

Tepebaşı ilçesinde bağlı Zafer mahallesinde bulunan Ahmet Yavuzer Camii’nde yatsı namazı öncesinde, camide Kur’an-Kerim, Mevlid-i şerif okundu, Vaaz ve Dualar edildi. Yatsı namazından sonra da camide ilk önce erkek cemaatte sonra kadın cemaatte Sakal-ı Şerifi ziyaret edildi.

Vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı
Ahmet Yavuzer Camii’nde yatsı namazı, sonrası din görevlileri tarafından sandukada örtüye sarılı halde cam fanus içinde bulunan Sakal-ı Şerif, tekbirlerle vatandaşların ziyaretine açıldı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(Sallallahü aleyhi ve sellem)’e ait olan Sakal-ı Şerif’i vatandaşlar yakından görme imkanı buldular. Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Vatandaşlar Sakal-ı Şerif’i görmek için bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla Sakal-ı Şerif’in fotoğraflarını çektiler. Sakal-ı Şerif, daha sonra tekbirlerle kadınların bulunduğu mescide götürülerek kadınlar için de ziyarete açıldı.

“Cemaatimiz gözyaşları ile Sakal-ı şerif i ziyaret ettiler”
Din görevlisi Soner Şahin cemat ve kendisin duygusal anlar yaşadığını belirterek şöyle konuştu;
“Her sene Ramazan ayında camimize Sakal-ı şerif getiriyoruz özellikle Peygamberimizin doğumu olan Mevlid Kandilinde yine Camimize Sakal-ı şerif geldi. Cemaatimiz gözyaşları ile Sakal-ı şerif i ziyaret ettiler.Öncesinde Camimizde Kur’an-Kerim, Mevlid-i şerif, Vaaz Dualar edildi. Yatsı namazından sonra da camimizde ilk önce erkek cemaatimize sonra kadın cemaatimize Sakal-ı ziyaret edildi. Çok yoğun bir kalabalık vardı. Cemaatimiz camimizin bahçesine kadar sıra oluşturmuştu.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.