Pilot Melike Kuvvet’in okulunda yas var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Pilot Melike Kuvvet’in okulunda yas var
12 Mar 2018 / Pzt 15:22
/ 53 Kez Okundu
| |

İran’da düşen jetin pilotu Melike Kuvvet’in öğretim görevlisi olduğu Gelişim Üniversitesi’nde büyük hüzün var

İran’da düşen jetin pilotu Melike Kuvvet’in öğretim görevlisi olduğu Gelişim Üniversitesi’nde büyük hüzün var. İş arkadaşları Melike Kuvvet’i anlatırken gözyaşlarını tutamadı. FETÖ kumpasıyla hava kuvvetlerinden atıldığı öğrenilen Melike Kuvvet’in en büyük hayalinin tekrar üniformasına kavuşmak olduğu öğrenildi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Türkiye’ye gelen özel jet, dün İran’ın başkenti Tahran’ın güneyinde düşmüş, 2’si kadın pilot, 1’i hostes, 8’i yolcu 11 kişi hayatını kaybetmişti. Düşen uçakta hayatını kaybedenlerin arasında jetin ikinci pilotu Melike Kuvvet de bulunuyordu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde ilk kadın pilotlardan biri olan ancak FETÖ kumpasıyla TSK’dan atılan Melike Kuvvet, özel sektörde pilotluk yapmanın yanı sıra Gelişim Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak pilot adaylarına da eğitim veriyordu. İran’da düşen jetin pilotu Melike Kuvvet’in öğretim görevlisi olduğu Gelişim Üniversitesi’ndeki iş arkadaşları ve öğrencileri büyük bir üzüntü yaşıyor. Kuvvet’in görev yaptığı okuldaki masası da karanfillerle kaplandı. 2 yıl birlikte görev yaptığı öğretim görevlisi Elçin Yakupoğlu, “Ablam” dediği Melike Kuvvet’i İHA mikrofonlarına anlattı.
“Sessiz çığlığı vardı”
Gelişim Üniversitesi Sivil Havacılık Bölümü Öğretim Görevlisi Elçin Yakupoğlu, Kuvvet’in herkesle abla-kardeş ilişkisi yürüttüğü ve bir karıncaya bile zarar vermeyecek karaktere sahip olduğunu söyledi. Kazadan bir gün önce telefonda görüntülü konuşma yaptıklarını ifade eden Yakupoğlu şöyle konuştu;
“Biz çok yakındık, abla-kardeş gibiydik. Kendisiyle daha dün görüntülü konuştum. Gittiği yerden beni aramıştı. Bir sıkıntısı yoktu ’döneceğim’ diyordu. Kafasına taktığı sorunları vardı. Basında yazılan her bir kelimeye ben de vakıfım. Hepsinin doğruluğunu kendisi bilir ancak yazılan her şeyi direkt bana da anlatmıştı. Hepsini biliyorum. Onları kafasına çok takıyordu, sessiz çığlığı vardı. İtibarının zedelendiğini düşünüyordu, hak etmediği bir muamele ile askeriyeden ayrıldığını düşünüyordu. Tekrar dönmek istiyordu. Zaten bir yargı süreci de devam ediyordu. Çok umutluydu. Tekrar rütbesinin iade edilmesini, asker üniformasını giyip onurunu ve şerefini tekrar yücelteceğini düşünüyordu. Tek isteği, hayat mücadelesi buydu. Annesine bakıp yardım ediyordu. Arkasında annesi, ablası, yeğenleri kaldı. Allah onlara sabır versin.”
“Çok iyi bir asker ve eğitimciydi”
Kaza haberini aldıktan sonra bir süre inanmadığını söyleyen Elçin Yakupoğlu, Melek Kuvvet’in en büyük istediğini de açıkladı. 9 Mayıs’ta doğum günü kutlamasına hazırlandıklarını da belirten Yakuoğlu, “Bizim için de çok büyük bir kayıp. Ben kendi ablamı kaybetmiş gibi üzgünüm. Ben eğitimci olmayı ondan öğrendim. 2 senedir beraber o kadar çok şey paylaştık ki. Haberi bir meslektaşımdan dün akşam aldım. Önce inanmadım, sorguladım. Maalesef onun jeti olduğunu öğrendim, teyit ettim ama hala aklımız almıyor. Yakıştıramıyoruz, çok gençti. Daha 40 yaşında bile değildi. 9 Mayıs’ta doğum günü olacaktı onu kutlayacaktık. En büyük isteği itibarının tekrar iade edilmesiydi. Umarım bir şekilde istediği şey, o öldükten sonra da gerçekleşsin. Vatanına, milletine o kadar bağlı bir kadındı ki, vatan kelimesini dolu dolu, içi titreyerek söyleyen başka bir insan ben görmedim. Çok iyi bir askerdi, çok iyi bir eğitimciydi” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.