Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Aliağa’da unutulmadı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Aliağa’da unutulmadı
20 Eki 2017 / Cum 17:15
/ 31 Kez Okundu
| |

Geçen yıl Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ölüm yıl dönümünde adını taşıyan Aliağa ilçesindeki Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde anıldı

Geçen yıl Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, ölüm yıl dönümünde adını taşıyan Aliağa ilçesindeki Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde anıldı.
Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada şehit düşmüştü. Şehit Yüzbaşının ölümünün üzerinden 1 yıl geçti. Şehit askerin 1. ölüm yıl dönümünde ise adını taşıyan Şehit Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik Anadolu Lisesinde bir anma programı yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Şehit Oğuz Özgür Çevik’e yazılan mektubun okunması ile devam etti.
İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin ulaşılacak en büyük mevki olduğunu ifade etti. Şehitlerin canlarını vatan için vererek görevlerini en iyi şekilde yaptıklarını anlatan Barış, "Şairimizin söylediği gibi ’Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ Üzerine bastığımız toprağı vatan haline getiren ebetteki şehitlerimizdir. Burada tüm şehitlerimize bir kez daha rahmetle anıyorum. Terör örgütü tarafında bir yıl önce hain pusu ile Özgür Yüzbaşıyı şehit ederek aramızdan ayrılmasına sebep olmakla emellerine ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar; çünkü şehit Yüzbaşımız Özgür Çevik burada okula adı verilen ismi ile beraber tüm öğrencilerimizle yaşıyor. Aliağa halkında ve ülkemizin gönlünde yaşıyor. Bizler şehitlerimize sahip çıkmakla elbette bu görevimizi yerine getirmekle bu hain terör örgütünün emellerine layık olmaması için gerekli adımları atmış olacağız.
Program, şehit için okunan duaların ardından son buldu. Törene ayrıca, Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Garnizon Komutanı Albay Faruk Altın, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse, daire amirleri ile şehit yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik’in ailesi ve öğrenciler katıldı.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.