'Polat Çifti, Sosyal Medyada Hakaret İçeren Paylaşımı Adli Mercilere Taşıdı'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
'Polat Çifti, Sosyal Medyada Hakaret İçeren Paylaşımı Adli Mercilere Taşıdı'
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
08 Nis 2024 / Pzt 13:51
/ 2.611 Kez Okundu
| |

Dilan Polat ve Engin Polat, sosyal medya platformunda kendilerine yönelik hakaret içeren bir paylaşımı adli mercilere taşıdı. Sosyal medya hesabından yapılan saldırgan ifadelerin hedefi olan çift, avukatları aracılığıyla söz konusu paylaşımı cezaevinden savcılığa ulaştırdı.

Sabah gazetesinin haberine göre, 1 Kasım 2023 tarihinde S.Y. adlı kişi, şahsi sosyal medya hesabından Polat ailesini hedef alarak "Kelepçeli lamagiller suç örgütü" şeklinde bir paylaşım yaptı. Bu hakaret içeren ifadelerin sahipleri olan Polat çifti, durumu hukuki yollara başvurarak adli mercilere taşıdı.
 
Polat çiftinin avukatları, yapılan paylaşımın hakaret içerdiğini ve müvekkillerine yönelik saldırgan ifadeler içerdiğini belirterek şikayetçi oldular. Ancak savcılık, yapılan incelemenin ardından söz konusu paylaşımın genel ifadeler içerdiğini ve doğrudan belirli bir kişiyi hedef almadığını belirtti.
 
Savcılık, ayrıca benzer durumlarda Yargıtay'ın verdiği kararlara atıf yaparak, paylaşımın kimseyi belirgin bir şekilde hedef almadığı durumlarda hakaret suçunun oluşmayacağını vurguladı. Bu nedenle, dosyaya takipsizlik kararı verildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.