Prof. Dr. Alpaslan Ceylan: “Sarıkamış, maddi anlamda bir askeri mağlubiyet olarak görülse de, Türklük adlı şanlı tarihin önemli bir dönemini oluşturmaktadır”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Prof. Dr. Alpaslan Ceylan: “Sarıkamış, maddi anlamda bir askeri mağlubiyet olarak görülse de, Türklük adlı şanlı tarihin önemli bir dönemini oluşturmaktadır”
23 Ara 2017 / Cmt 18:43
/ 84 Kez Okundu
| |

Güneş Vakfı Başkanı Prof

Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Sarıkamış Harekatının 103.’ncü yıl dönümü ne deniyle bir" href="/tag/ bir/"> bir basın açıklaması yaptı.
Sarıkamış Harekâtı’nın gerçekleştirildiği 1914 yılının, Türk Devleti’nin tarih önün de düştüğü en acı dönemlerin yaşandığı yıllardan bir" href="/tag/ bir/"> biri olduğunu belirten Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, “Osmanlı Devleti, her açıdan kuşatma altına alınmış, yorgun ve bitkin düşmüştür. Bazı vatanseverlerin yaptıkları fedakârlıklar sonucunda ayakta durabilme ve var olma müca delesi verdiği bir" href="/tag/ bir/"> bir dönemdir” diye konuştu.
ACIMASIZ KIŞ ŞARTLARI
Acımasız kış şartları ne deniyle Sarıkamış Harekatı’nın başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyen Ceylan, “İşte bu yıllarda, Enver Paşa’nın Rus işgali altındaki Kars, Ardahan ve Sarıkamış’ı kurtararak olası bir" href="/tag/ bir/"> bir Rus saldırısını önleme ve Kafkas ile Orta Asya Türk illeriyle fiziksel bağlantıyı kurma amacıyla planladığı Sarıkamış Harekâtı, acıdır ki maddi bir" href="/tag/ bir/"> bir zaferle sonuçlandırılamamıştır. Askeri organizasyonların akıllıca olduğu ama bir" href="/tag/ bir/"> bir o kadar da riskli bir" href="/tag/ bir/"> bir plan olduğu noktasında bulunan harekât planı, ordu ve kış şartlarının da etkisiyle harekâtın başarısız olması sonucunu doğurmuştur.” dedi.
90 BİN ŞEHİT MÜBALAĞASI
Sarıkamış Harekatı ile ilgili yanlış bilinen noktaların olduğunu söyleyen Ceylan, açıklamasında şu ifa delere yer verdi: “Kamuoyuna konu ile ilgili görüş beyan e denlerin bazıları, harekâtın bir" href="/tag/ bir/"> bir macera olduğu, aceleci davranıldığı, taktik ve stratejik planlamalarda yanlışlıklar yapıldığı, komuta ka demesinin şahsi hırslarının mağlubiyetin gerekçesi olduğu düşüncesin dedir. Bu görüşler, özellikle Rus kaynaklı 90 bin askerimizin şehit olduğu yalanıyla bir" href="/tag/ bir/"> birleşince, bir" href="/tag/ bir/"> bir kamuoyu algısının oluşturulmaya çalışıldığı anlaşılmaktadır. Tarihi belge niteliğin deki tüm kaynaklar incelendiğin de ise, şehit sayımızın 20 bin ile 25 bin arasında olduğu anlaşılmaktadır.”
Açıklamalarına "Sarıkamış, maddi anlamda bir" href="/tag/ bir/"> bir askeri mağlubiyet olarak görülse de, Türklük adlı şanlı tarihin önemli bir" href="/tag/ bir/"> bir dönemini oluşturmaktadır. Sarıkamış’ta binlerce Mehmet, çetin bir" href="/tag/ bir/"> bir müca deleye girişmiş fakat Cenabı Allah’ın takdiri onlara maddi zaferi görmeyi nasip etmemiştir. Askerlerimiz harekâtta ve kumandanları Enver Paşa Türkistan’da, şehit olarak ebedi zaferle nurlanmışlardır.” diyerek devam e den Ceylan, Bizler de vatanı için canını göz kırpmadan feda e den neslin torunları olarak.103.yıldönümü vesilesiyle, Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen Mehmetçiklerimizin ve kumandanlarının aziz hatırası önün de saygıyla eğiliyoruz; şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyor ve nice Fatiha’ların kendilerine ulaşacağına inanıyoruz.” ifa delerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.