Prof. Dr. Çağrı Erhan “Kan bağışı bilinci var ama kan verme alışkanlığımız yok”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Prof. Dr. Çağrı Erhan “Kan bağışı bilinci var ama kan verme alışkanlığımız yok”
07 Ara 2017 / Per 09:05
/ 81 Kez Okundu
| |

Altınbaş Üniversitesi Türk Kızılayı iş birliği kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi

Altınbaş Üniversitesi Türk Kızılayı iş birliği kapsamında kan bağışı kampanyası düzenledi. Türkiye’deki kan bağışı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, ülkemizde kan bağışı ile ilgili bilincin var olduğundan fakat kan verme alış kanlığının hala daha pratiğe dönüşmediğini vurguladı.
Altınbaş Üniversitesi, öğrencilerin, akademisyenlerin ve akademik kadronun kan bağışında bulunabilmesi için Türk Kızılayı ile birlikte kan bağışı kampanyası düzenledi. Türk Kızılayı’nın bir dünya markası olduğuna dile getirerek üniversite olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek istediklerini belirten Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Türkiye insani yardımlar bakımından gayri safi milli hasılasının nüfusa oranı açısından dünyada bir numaralı bir ülke. Buradaki en büyük pay da Türk Kızılayı’na düşüyor. Dünyanın neresinde bir insani kriz yaşansa ilk önce Türk Kızılayı’nı orada görüyoruz. Bizi gururlandıran, insanların yardımına koşan, hiçbir farklılığı gözetmeden sadece insan olduğu için yardım götüren kuruluşa biz de nasıl katkı sağlayabiliriz düşüncesiyle bugün kan bağışı kampanyasına katılıyoruz. Çeşitli şekillerde diğer insanlara birçok yardımda bulunabiliriz. Bunların başında da kan bağışı geliyor. Türkiye’de yeteri miktarda kan stoku var. Hem ülkemiz içinde bu çeşitliliği arttırmak hem de ülke dışında ihtiyaç sahiplerine kan gönderebilmek adına biz de üzerimize düşeni gerçekleştiriyoruz” dedi.
Bilinç var ama pratik yok!
Türkiye’de kan bağışının ile ilgili olarak gereken bilinci var olduğundan fakat bu bilinç karşısında hala daha kan verme alış kanlığının gelişmediğinden de bahseden Çağrı Erhan, “Aslında kan bağışının önemi konusunda bir farkındalık söz konusu. Fakat bu farkındalığı biz millet olarak pratiğe dönüştüremedik. Biz de eğitim kurumlarında bir alış kanlık haline getirilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz. Üniversitelerde hatta liselerden başlayarak bunun gerçekleştirilmesi eğitimden sonraki hayatımızda da yılda iki kez kan verme alış kanlığını kolaylaştırabileceğini düşünüyorum. Üniversitelerin bu farkındalığın arttırılmasına önemli katkılar sağlayacağı fikrindeyim. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika ülkeleri ile karşılaştırıldığında maalesef ülkemizde farkındalık var, herkes kan bağışının önemini biliyor fakat maalesef insanlarımızın kan verme alış kanlığının olmadığını görüyoruz. Bizim üzerimize düşen bu alış kanlığı en azından üniversite düzeyinde, kendi öğrencilerimize, akademik ve idari kadromuza kazandırabilmek” şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.