Prof. Dr. Okka: “Gereğinden az büyümek de fazla büyümek de firmayı finansal krize sokabilir”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Prof. Dr. Okka: “Gereğinden az büyümek de fazla büyümek de firmayı finansal krize sokabilir”
06 Mar 2018 / Sal 13:45
/ 25 Kez Okundu
| |

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen, Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) projesi eğitim programları devam ediyor

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından gerçekleştirilen, Anadolu Li de" href="/tag/ de/"> derlik Mo de" href="/tag/ de/"> deli (ALİM) projesi eğitim programları de" href="/tag/ de/"> devam ediyor.
Dönüşen Dünyada Li de" href="/tag/ de/"> derlik temasıyla düzenlenen Alim-18 eğitimlerin de" href="/tag/ de/"> de Genç MÜSİAD üyelerinin dönüşüme ayak uydurması he de" href="/tag/ de/"> defleniyor. Bu çerçeve de" href="/tag/ de/"> de 2018 yılının üçüncü eğitim programında “Finansal Yönetim” konusu de" href="/tag/ de/"> değerlendirildi.
MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programda konuşan KTO-Karatay Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Okka, “Finansal Yönetim” konusunda eğitim verdi, tecrübelerini paylaştı. Doç. Dr. Osman Okka, “Aşırı rekabetin olduğu bir dönem de" href="/tag/ de/"> deyiz. Artık bizim anladığımız gibi bir dönem sona erdi. Bir işe gireceğiniz zaman öncelikle saha ve sektörle ilgili bütün teorik bilgiyi bilmelisiniz. Sonrasında uygulamayı, yurt içi ve dışı sektör de" href="/tag/ de/"> de kim var, kim ne yapıyor bütün bunları bilmelisiniz. Bu soruları sorduktan sonra danışmanlık hizmeti almalısınız. Başta kendinizi, üretim ve müşteri portföyünü mutlaka yenilemelisiniz. Çok klasik bir şekil de" href="/tag/ de/"> de profesyonelce yöneticilik sergiliyorsanız bir anda kaybe de" href="/tag/ de/"> debilirsiniz. Hesabı çok iyi bilmelisiniz, işletmenizin vizyonunu çok iyi bilmelisiniz. Günü birlik yaptığınız hesaplarda kaybetmeye mahkumsunuz. “İki günü birbirine eşit olan ziyandadır” Hadis-i Şerifin de" href="/tag/ de/"> de belirtildiği gibi her gün güneş nasıl doğuyorsa siz de" href="/tag/ de/"> de fabrikanızın işletmeniz üzerin de" href="/tag/ de/"> de güneş gibi doğmalısınız. Herkes çalışmaya ve ilme mahkumdur. Kendinizle ilgili bir analiz yapın, güçlü ve zayıf yönlerinizi öğreniniz. Ciddi bir çalışma yürütün, ‘ben işyerim de" href="/tag/ de/"> de fabrikamda ne yapıyorum’ bu soruyu kendinize yöneltin. Yapabilecekleriniz ve imkanlarınız nelerdir, bunları sorgulayın. Her şirkette bir uzmana ihtiyaç vardır. Her şeyi bir kimse yapam az. Cenabı hak her insanı farklı yaratmıştır. Dolayısıyla şirkette belli sahada uzmanlara ihtiyaç vardır. Bulunduğunuz saha ile ilgili her şeyi bilmeniz l azım. Firmanızı ileri taşımak ve sektörünüz de" href="/tag/ de/"> de başarılı olmak istiyorsanız rakiplerinizi takip edin. Firmanızı geliştirin, geliştirirken de" href="/tag/ de/"> de kurduğunuz sisteme ekibinizi dahil edin. Firmanızın ve şirketlerinizin büyümesini iyi bir şekil de" href="/tag/ de/"> de planlamalısınız. Gereğin de" href="/tag/ de/"> den az büyümek" href="/tag/buyumek/"> büyümek de" href="/tag/ de/"> de f azla büyümek" href="/tag/buyumek/"> büyümek de" href="/tag/ de/"> de firmayı finansal krize sokabilir. Bu yüz de" href="/tag/ de/"> den finansal yönetim firmalar için hayati önem arz e de" href="/tag/ de/"> der. Genç işadamı önce İslam’ı iyi bilmelidir. Ve gücü nispetin de" href="/tag/ de/"> de İslam aleminin kalkınması için iş hayatına yön vermelidir” de" href="/tag/ de/"> dedi.
Programın sonunda MÜSİAD Konya Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Kadir Başaran, KTO-Karatay Üniversitesi Muhasebe ve Finansman Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Okka’ya hediye takdim etti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.