Prof. Dr. Varis Çakan: "İpek Yolu’nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
20 Ara 2017 / Çar 16:35
/ 31 Kez Okundu
| |

Gazi üniversitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof

Gazi üni versitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Varis Çakan, "İpek Yolu’nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir" dedi.
Gazi Üni versitesi Asya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafın dan ’Bir Kuşak Bir yol ve Yeni İpek Yolu Projesi: Beklentiler, Gerçekler’ konulu panel gerçekleştirildi. Mimar Kemaleddin Salonu’n da düzenlenen panelde konuşan Gazi Üni versitesi Ortadoğu ve Orta Asya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Varis Çakan, İpek Yolu’nun önemine işaret etti. İpek Yolu ile Batı’nın da fikir ve düşüncelerinin Doğu’ya ulaştığını belirten Çakan, "İpek Yolu’nun önemli bir kısmını Türklerin kontrolü altın da tuttuğunu görüyoruz. Biz bu yolun önemli bir kısmının gü venliğini sağladığımız zaman bu yol da önemli gelişmeler olmuştur. Artık bu İpek Yolu üzerindeki muhteşem yollar, okullar birer müzeye dönüşmüş vaziyettedir. Sadece turistlerin gezdiği müzeden ibaret kalmıştır. İpek Yolu’nun harabeye dönüşmesi, Türklerin ve Müslümanların da çöküşünü beraberinde getirmiştir. Batı’nın yoğun sömürüsü, sanayi devriminden sonra ürettiği mallar adeta Doğu’ya satılmak üzere tekrar deniz yolu üzerinde Asya ve başka bölgelere ulaşmış, Asya ülkeleri Batılı güçlerin sömürü bölgesi olmuştur" ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.