Rahvan At Yarışları’na 32 bin TL’lik destek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rahvan At Yarışları’na 32 bin TL’lik destek
07 Mar 2018 / Çar 09:58
/ 42 Kez Okundu
| |

Efeler Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu, Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi

Efeler Belediye Meclisi Mart ayı ikinci oturumu, Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan başkanlığında yapılan toplantıda daha önce görüşülmek üzere ilgili komisyonlara gönderilen 14 gündem maddesi meclis oyuna sunuldu.
İlgili komisyonlardan gelen gündeme ait 14 madde meclisten oy çokluğuyla geçerken, gündemin 6’ncı maddesinde Kocagür Mahallesi 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Rahvan At Yarışlarının yapılması ve dereceye giren yarışmacıların ödüllendirilmesi ile ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliği ile kabul edildi.
Buna göre; Efeler Belediyesi, Efeler ilçesini daha geniş kitlelere tanıtmak ve ata sporu olan Rahvan At Yarışlarının yaşatılıp, gelecek kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacıyla, Rahvan At Yarışları gerçekleştirecek. Her yıl geleneksel olarak 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü haftasında, ‘Çanakkale Şehitlerini Anma Rahvan At Yarışları’ yapılarak, dereceye giren yarışmacılara ödülleri verilecek.
Efeler Belediyesince yarışlarda dereceye giren yarışmacılara verilecek ödüller ise şöyle: Baş Yarışı 6 bin 500 lira, Başaltı Yarışı 5 bin 500 lira, Büyük Orta Yarışı 5 bin lira, Küçük Orta Yarışı 4 bin 500 lira, Deste Yarışı 3 bin 500 lira, Taze Beşli Yarışı bin 500 lira, 4’lü Taylar Yarışı 2 bin 500 lira, 3’lü Taylar Yarışı 2 bin lira, 2’li Taylar Yarışı Bin lira olmak üzere toplam 32 bin lira.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.