Rektör Okumuş’tan ‘torpil’ konusunda açıklama: “Diş Hekimliği Fakültesi’nden randevu almak için torpil yaptırıyorum”

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rektör Okumuş’tan ‘torpil’ konusunda açıklama: “Diş Hekimliği Fakültesi’nden randevu almak için torpil yaptırıyorum”
10 Oca 2024 / Çar 17:18
/ 2 Kez Okundu
| |

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, üniversite bünyesindeki diş hekimliği hastanesinden randevu almak için torpil yaptırdığını kaydederek, “En çok şikâyet aldığım yer olmaya başladı bu hastanede ‘randevu alamıyoruz’ diye. Ben de alamıyorum, torpil yaptırıyorum açıkça söyleyeyim. Çünkü randevuyu açtığınız zaman dakikalar içerisinde kapanıyor, anında doluyor” dedi.

Rektör Okumuş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında üniversitenin akademik çalışmaları başta olmak üzere mali durumu ve çalışma sistemine dair açıklamalarda bulundu. Açıklamasında Diş Hekimliği Fakültesi ile ilgili gelen şikayetlere değinen ve ilginç bir konuya değinen Rektör Okumuş, “Çok rahatlıkla şu an da birçok büyük üniversite ile yarışabilecek durumda akademik kadroya sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Diş Hekimliği Fakültesinde birçok diş bölümümüzde hekim yokken, hoca yokken biz de 3 hoca var. Birçok üniversitenin gıpta ile baktığı durumdayız. Diş hekimliğinde akademisyen sayısını artırdık. Asistan sayısını artırdık. Diş Hekimliği Fakültesi açıldı, oraya öğrenci almaya başladık. Buradaki öğrencilerin staj uygulamaları bize ciddi avantaj sağladı. Bunun sonucunda daha fakültenin açıldığı ikinci üçüncü yılında neredeyse boş olan Diş Hekimliği Fakültesi ful kapasite gitmeye başladı. Ful kapasiteyi geçtik en çok şikâyet aldığım yer olmaya başladı randevu alamıyoruz diye. Ben de alamıyorum. Torpil yaptırıyorum açıkça söyleyeyim. Çünkü randevuyu açtığınız zaman dakikalar içerisinde kapanıyor, anında doluyor. Çünkü çok fazla tercih var” dedi.
Rektör Okumuş’un açıklamaları kamuoyunda yankı bulurken, özellikle sosyal medya kullanıcıları ‘torpil’ söylemine tepki gösterdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.