Rektör Savaş; "Uşaklı sanayicilerin çözüm merkezi Uşak üniversitesi olmalı"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rektör Savaş;
31 Oca 2018 / Çar 11:08
/ 54 Kez Okundu
| |

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sektörlerin Sorunları ve Yeni ürünlerin Geliştirilmesi Toplantısı” Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde başladı

Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen “Sektörlerin Sorunları ve Yeni ürünlerin Geliştirilmesi Toplantısı” Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde başladı.
Uşak Valisi Salim Demir Başkanlığında düzenlenen toplantıda, ilk gün tekstil, ikinci gün deri, üçüncü gün de seramik sektörlerindeki sorun ve çözüm önerileri konuşulacağı açıklandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin sanayici ve Uşak’ın her sektörde çözüm merkezi olması gerektiğini belirtti. Uşak Valisi Salim Demir de Türkiye’nin hedeflerine ulaşması ve Uşak’ın hak ettiği yere gelebilmesi için üniversite sanayici işbirliğinin olması gerektiğine vurgu yaptı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Uşak üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “ Uşak Üniversitesi olarak biz ve Sayın Valimiz ilk toplantımızı ayakları alışsın diye sanayicilerimizle yapmış olduk. Üniversite demek sadece öğrenci yetiştiren kurumlar demek değildir. Üniversite entelektüel, vatanına ve milletine faydalı öğrenci yetiştirmekle birlikte, bilim ve teknoloji üreterek toplumun gelişmesini ve ilerlemesini sağlamakla yükümlüdür. Bilimde mutlaka çağı yakalamak zorundayız” dedi.
Savaş, “Bakın Türkiye Suriye topraklarında teröristlere karşı verdiği savaşta başarılı olmuşsa, bu kendi teknolojisi ile ürettiği silaha, araç ve mühimmatlar sayesindedir. Siz değerli işadamları ile sanayi ve üniversite işbirliğini kurabilmek bizim en büyük arzu ettiğimiz şeylerin başında gelmektedir.
Uşak Üniversitesi Tekstil Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Tekstil ve deri olmak üzere iki bölüm olarak üzere 1991 yılında açılmıştır. 1993-2018 çok uzun yılar geçmiş. Ancak üniversite sanayici, bizim düşündüğümüz anlamada bir araya gelememiş, sanayicinin problemleri karşında çözüm üretememiş.
Üniversite olarak biz sizin ayağınıza gelmekten gocunmayız. Geliriz, çayınızı içeriz. Ne gerekiyorsa yaparız. Ama lütfen artık sizlerde üniversitemize gelin. Okumanın öğrenmenin yaşı yoktur. 60-65yaşında insanlar üniversite mezunu olmak için geliyor. Buyurun gelin, biz size açığız.
Bu amaçla bugün ilk düzenleyeceğimiz toplantı tekstil, yarın ikincisi der, üçüncü ve son toplantıda seramik üzerine olacaktır. Bildiğiniz gibi Uşak üniversitesi bu dallarda sizlerle bir araya gelmek ve bir şeyler üretmek istiyoruz.
Neden bu dallarda? Bildiğiniz gibi 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, Uşak Üniversitesi’ni bu dallarda alanlarda misyonlaşması ve ön plana çıkması gereken üniversiteler arasında ilan etti” şeklinde konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.