Rusya, Abhazya’dan geçenlerin bitki taşımasını yasakladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Rusya, Abhazya’dan geçenlerin bitki taşımasını yasakladı
11 Mar 2018 / Paz 09:54
/ 87 Kez Okundu
| |

Abhazya’dan Rusya’ya geçen bir kişinin bavul aramasında, bir bitkinin içinde palmiye böceğinin tespit edilmesinin ardından Rusya, Abhazya’dan geçenlerin bavullarında bitki ve benzeri ürün taşımasını geçici olarak durdurdu

Abhazya’dan Rusya’ya geçen bir kişinin bavul aramasında, bir bitkinin içinde palmiye böceğinin tespit edilmesinin ardından Rusya, Abhazya’dan geçenlerin bavullarında bitki ve benzeri ürün taşımasını geçici olarak durdurdu.
Abhazya’da palmiye böceği, mermer böceği ve şimşir böceği konusunda yıllardır süren mücadelede hala çözüm bulunamadı. Abhazya’nın sup tropikal ikliminden dolayı hızla üreyen, Karadeniz’in Türkiye sahilleri başta olmak üzere Türkiye’nin Akdeniz sahillerinde de yayılan, türediği ülkelerin tarım ve ekolojik sistemine zarar veren bu böcek türlerine karşı mücadele ediliyor. Abhazya’da tarımı olumsuz etkileyen bu zararlı böceklere karşı Rusya da önlem almaya çalışıyor. Abhazya’dan bavul ticareti olarak bilinen yöntemle Rusya’ya satılan bazı meyve, sebze ve bitki türlerinde denetimler Rusya tarafından arttırıldı. Geçtiğimiz günlerde yine Abhazya’dan Rusya’ya geçen bir kişinin bavulunda bulunan bitkinin içerisinden bu böcek türlerinden birine rastlanması sonucunda Rusya, Abhazya’dan Rusya’ya geçişlerde bavullarda meyve, sebze ve bitki türlerinin geçişini ikinci bir emre kadar yasakladı.

Cumhurbaşkanı toplantı yaptı
Abhazya’da geçtiğimiz yıllardan beri bu haşerelere karşı yapılan mücadeleye rağmen hala sonuç alınamaması üzerine Abhazya Devlet Başkanı Raul Hacımba, makamında Abhazya Ekoloji Müdürü Roman Dbar olmak üzere çok sayıda yetkiliyle konunun çözülmesi için toplantı yaptı. Yapılan toplantıda alınan önlemler, yapılan çalışmalar Hacımba’ya anlatıldı. Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, yaşanan olayla ilgili böceklerle daha çok mücadele edilmesi için ilgili birimlere talimat verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.