Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Gazi Tıp’ta biniş giyme törenine katıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Gazi Tıp’ta biniş giyme törenine katıldı
14 Mar 2018 / Çar 18:17
/ 33 Kez Okundu
| |

ANKARA (İHA) – Sağlık Bakanı Dr

ANKARA (İHA) – Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ‘14 Mart Tıp Bayramı’ vesilesiyle düzenlediği programa katıldı. Programda yeni doçent ve profesörler için biniş (cüppe) giyme töreni gerçekleştirildi.
Törende bir konuşma yapan Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Türkiye’nin 41 bilim alanının 25’inde dünya sıralamasına girdiğini belirterek, Gazi’nin bu 25 bilim alanının 13’ünde yer alan üç üniversiteden biri olduğuna vurgu yaptı. Bu 13 bilim alanının 3’ünün sağlık bilimleriyle ilgili olduğunu söyleyen Uslan, bu sebeple Türkiye’deki en iyi beş tıp fakültesinden biri olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine büyük önem verdiklerini ifade etti. Araştırma Üniversitesi olarak gelecek yıllarda lisansüstü eğitime ağırlık vereceklerini söyleyen Uslan, lisans öğrencisi sayılarında düşüş olmasını ümit ettiklerini ifade etti. Uslan, bu konuda verdiği destekten dolayı YÖK Başkanı Yekta Saraç ile YÖK üyelerine ve Bakanlara teşekkürlerini iletti.
Hastanenin borç sorunlarını çözmek içini girişimlerin devam ettiğini ve bu sorununun kısa zamanda çözüleceğini umduklarını ifade eden Rektör Uslan, hastane inşaatında çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Hastane ve Tıp Fakültesi yönetimiyle ‘Tıp eğitiminde kaliteyi nasıl arttırabiliriz’ noktasında çalıştıklarını anlatan Uslan, bu kapsamda hem simülasyon merkezi hem de arttırılmış sanal gerçeklik çalışmasının devam ettiğini belirtti. Uslan, bu çalışmadan tıp dışında mühendislik alanlarında da yararlanmayı planladıklarını kaydetti.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, göreve geldiklerinden bu yana Sağlık Bakanlığı ve Rektör Uslan’ın gayreti ve desteğiyle Tıp Fakültesinde önemli gelişmelerin yaşandığının altını çizdi. Demirsoy, Türkçe ve İngilizce bölümlerinin akredite edildiğini, kadrolarını bekleyen öğretim üyelerinin mağduriyetlerinin giderildiğini, yeni hastane binasının inşaatının da gelecek yıl biteceğini ve eğitim merkezinin de açılacağı bilgisini verdi.
Sağlıkta altyapı konusunda Türkiye’nin önemli yol aldığını ifade eden Prof. Dr. Sadık Demircan ise, Türkiye’deki birçok hastanenin yatak sayısı açısından Avrupa ortalamasının üzerine çıktığını belirterek, Türkiye’nin 500 milyar dolarlık sağlık turizmi pazarından istifade edebilecek bir altyapıya sahip olduğunu belirtti. Konaklamalı fizik tedavi ve rehabilitasyon, yaşlı bakım merkezi ve kaplıca tedavisiyle ilgili yönetmeliği yayınlanması amacıyla Başbakanlığa gönderdiklerini dile getiren Demircan, Türkiye’de ilaç üretmek için girişimleri olduğunu da ifade etti.
Törene Yükseköğretim Kurulu Yürütme Üyesi Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ceylan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Sadık Demirsoy, Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.