Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: "Engeller sevgi, sabır ve inançla aşılır"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
13 Şub 2018 / Sal 11:09
/ 38 Kez Okundu
| |

’İnanıyorsan Engel Tanımazsın’ Forumu’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Engeller sevgi, sabır ve inançla aşılır" dedi

’İnanıyorsan Engel Tanımazsın’ Forumu’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, "Engeller sevgi, sabır ve inançla aşılır" dedi.
Sağlık-Sen Engelliler Komisyonu tarafından organize edilen ’İnanıyorsan Engel Tanımazsın’ Forumu Ankara’da gerçekleşti. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, engelliliğin hayatımızın herhangi bir döneminde, her birimizi bir şekilde yakalayabilecek ve asla kayıtsız kalamayacağımız bir olgu olduğunu söyledi. Bu doğrultuda gerçeklik üzerinde zihinlerimizi yoğunlaştırmamız gerektiğini söyleyen Memiş, düşüncelerimize yeni ufuklar, yeni istikametler vermemizin önemine vurgu yaptı.
Sağlık-Sen olarak engellilerin çalışma şartlarında yaşadığı zorlukların, sıkıntıların ve taleplerin farkında olduklarını söyleyen Memiş, “Bu konuda daha etkin, daha nitelikli çalışmalar ve analizler yaparak sendikal mücadelemizde yeni bir alan oluşturmayı arzu ettik. Yaklaşık 6 ay önce teşkilatlanmasına başladığımız Sağlık-Sen Engelliler Komisyonumuzun bugün burada ’inanç ve engel’ bağlamındaki bu organizasyonunu da son derece anlamlı buluyor, bu çabalarından dolayı arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Sağlık-Sen’in Engelliler Komisyonu kurarak engellilere yönelik çalışmalar yapmasının önemine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, engellilerin toplum içindeki karşılaştığı zorlukları aşması için devletin devrim niteliğinde uygulamalar başlattığını ifade etti. "Engellilerin iş hayatına katılması, sosyal hayatta etkin olarak yer alması için önemli düzenlemeler yapıldı" diyen Karabay, “Son 15 yılda ülkemizde engellilerin hayatın hemen her alanında hak ettikleri yeri alması noktasında adeta sessiz bir devrim gerçekleştirildi. Devletimiz engellilerin ve engelin bedende ve canda değil, zihinlerde ve zihniyette olduğunu, bunun toplumsal farkındalığı noktasında çok net çalışmalar yaptı” şeklinde konuştu.
Engelliler Komisyonu Başkanı Kemal Ergün ise bazılarımızın hayata doğuştan engelli başladığımızı ancak birçoğumuzun insan eliyle bir engel sahibi olduğumuzu ifade etti. Kemal Ergün, “Bu nedenle engellilik yaşamın ama çoğunlukla insan eliyle gerçekleştirilen hataların, ihmallerin, dikkatsizliklerin bir sonucunu oluşturuyor. Engellerimizle yaşamaya çalışırken ise en büyük zorluğu ise karşımıza çıkartılan engelleri aşma konusunda yaşıyoruz” dedi. Ergün, tekerlekli sandalyenin geçemeyeceği rampalarla, yürüme yollarını kullanarak yürümeye çalışırken bozulan şeritlerle, yürüme bantlarına park eden arabalarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından SASAM Sosyal Politikalar Direktörü Dr. Özcan Kars’ın moderetörlüğünü yaptığı ’İnanıyorsan Engel Tanımazsın’ Forumu’nda AK Parti Bursa Millet vekili Bennur Karaburun, ASPB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Muğla Sıtkı Koçman Üni versitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ve Ampute Futbol Milli Takımı Oyuncusu Fatih Şentürk konuşmalarını gerçekleştirdi.
Hayatında yaşadığı zorluklardan bahseden AK Parti Bursa Millet vekili Bennur Karaburun, kendisi gibi engelli olan insanlara asla pes etmemeleri tavsiyesinde bulundu.
Türkiye’nin ilk engelli dekanı olan Muğla Sıtkı Koçman Üni versitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ise engellilerin akademik alanda yaşadıkları zorlukları anlattı. Özellikle eğitim görürken karşılaştıkları engeller nedeniyle birçok insanın eğitim hayatını noktaladığını belirten Prof. Dr. Ozan Bahar, engellilerin ayrıcalık istemediğini sadece her birey gibi yaşaması için şartların oluşturulmasını istediğini belirtti.
Forumda konuşan ASPB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin de devletin engellilere yönelik 2006 yılında devrim yaptığını ve son 15 yılda engellilerin şartlarının çok iyi duruma geldiğini söyledi.
Ampute Türkiye Milli Takımıyla Avrupa Şampiyonu olan Ampute Futbol Milli Takımı Oyuncusu Fatih Şentürk ise engellilerin spor yapmak istiyorsa azimli ve kararlı olması gerektiğini söyledi.
Foruma Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, AK Parti Bursa Millet vekili Bennur Karaburun, ASPB Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin, Muğla Sıtkı Koçman Üni versitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar ve Ampute Futbol Milli Takımı Oyuncusu Fatih Şentürk katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.