Sağlıksız Çin oyuncaklarının rakibi organik Türk oyuncakları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sağlıksız Çin oyuncaklarının rakibi organik Türk oyuncakları
20 Ara 2017 / Çar 16:45
/ 172 Kez Okundu
| |

Samsun’da "Oyuncakçı Dede" olarak bilinen ahşap ekolojik ve organik oyuncak ustası Salih Tok, ekolojik ve organik Türk oyuncağının sağlıksız Çin oyuncağına rakip olduğunu söyledi

Samsun’da "Oyuncakçı Dede" olarak bilinen ahşap ekolojik ve organik oyuncak ustası Salih Tok, ekolojik ve organik Türk oyuncağının sağlıksız Çin oyuncağına rakip olduğunu söyledi.
2006 yılında gittiği bir kursta ilk defa ekolojik oyuncakla karşılaşan 62 yaşındaki Salih Tok, ekolojik oyuncak işini yapmaya başladı. Gördüğü kurstan sonra ekolojik oyuncak işine devam eden tek kursiyer olan 11 yıllık oyuncak ustası Tok, Samsun’da "Oyuncakçı Dede" olarak biliniyor. Tamamen doğal oyuncaklar yapan Tok, yaklaşık 300 çeşit oyuncak yapabiliyor. Türkiye’de ekolojik ve organik oyuncağa ilginin arttığını vurgulayan Tok, Türkiye’nin her yerine oyuncak gönderdiğini söyledi. Piyasaya Çin oyuncaklarının" href="/tag/oyuncaklarinin/"> oyuncaklarının sağlığa zararlı olduğunu belirten Tok, Çin oyuncaklarına karşı, Türk oyuncaklarının" href="/tag/oyuncaklarinin/"> oyuncaklarının tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

" Çin’i geride bırakacağız"
Ekolojik oyuncaklara çok talep olduğunu belirten Tok, "Yaptığımız oyuncakların hepsi ekolojik ve organik oyuncaklar. Oyuncakların yapımında kullandığımız yapıştırıcı ve boyalar dahil olmak üzere insan sağlığına zarar vermeyen maddeler. Boyalarımız kök boyası. Türkiye’nin her yerinden bu oyuncaklara talep var. İnsanların organik ve ahşap oyuncağa ilgisi artmış durumda. Ufak çocuğu olan anne babaların çocuklarına verecekleri oyuncakları iyi düşünmesi lazım. 5 liraya Çin oyuncağı alacaklarına 7 lira verip Türk oyuncağı alsınlar. Çin oyuncakları insan sağlığı açısından zararlı maddeler taşıyor. Oyuncak konusunda Çin ile yarışıyorduk. İnşallah Çin’i geride bırakacağız. Ekolojik oyuncak işi ile uğraşan Türkiye’de çok az insan var. Umarım bu durum onların da yüzünü güldürecektir" dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.