‘Şahadet ve Diriliş Buluşması’ konulu söyleyişi yapıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘Şahadet ve Diriliş Buluşması’ konulu söyleyişi yapıldı
26 Şub 2018 / Pzt 16:45
/ 100 Kez Okundu
| |

Adıyaman Üniversitesi Yeniler Topluluğu ile İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu tarafından 15 Temmuz Gazilerinden Muhammet Irmak ve Metin Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Şahadet ve Diriliş Buluşması’ adlı söyleşi programı düzenlendi

Adıyaman Üni versitesi Yeniler Topluluğu ile İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu tarafından 15 Temmuz Gazilerinden Muhammet Irmak ve Metin Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı ’Şahadet ve Diriliş Buluşması’ adlı söyleşi programı düzenlendi.
Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Adıyaman Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adıyaman Şubesinin katkılarıyla Adıyaman Üni versitesi İlmi ve Fikri Araştırmalar Topluluğu ve Yeniler Topluluğu tarafından Vehbi Koç Konferans Salonunda düzenlenene söyleyişe Adıyaman Üni versitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, üni versite akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı. Kur’an-ı Kerim tila vetiyle başlayan söyleşide 15 Temmuz gazileri o geceyi anlatıp dinleyenlerin sorularını cevaplandırdı.
15 Temmuz gecesi ilk gözaltını gerçekleştiren ekibin içerisinde yer alan 15 Temmuz Gazisi Adıyaman Üni versitesi öğrencisi, Adıyamanlı Muhammet Irmak, birçok rütbesiz askerin darbeden habersiz olduğuna kanaat getirdiğini söyledi.
Askerlere gözaltı yaptıktan sonra grup olarak sorguya çektiklerini ve askerlerin tatbikat var diyerek kandırıldığını söylediğini belirten Gazi Irmak, "Allah bizlere o günleri bir daha yaşatmasın. Ancak, tüm dünya anladı ki bu millet çapulculara pabuç bırakmaz. Dünyaya iyi bir ders oldu. Burası emperyalistlerin elini kolunu sallayarak gireceği Ortadoğu ülkesi değildir” dedi.
15 Temmuz gecesi İstanbul Atatürk Havalimanında tankın altına yatarak darbe girişimine karşı koymaya çalışan Gazi Metin Doğan, hayatı çok sevdiğini, 40 yaşına kadar dolu dolu yaşadığını ancak o gece çok sevdiği canından vatan için vazgeçtiğini belirtti.
Öğrencilere yaşam için tavsiyelerde de bulunan Gazi Doğan, "Kendimi çok vatanse ver olarak görmezdim. Bu haksızlığın karşısında bir ses çıkartmam gerektiğini düşündüm ve vatanım için tüm insanlar için çok sevdiğim canımdan vazgeçtim. Bu vatan üç kuruşa alınmadı” ifadelerini kullandı.
Söyleşilerin ardından Adıyaman Üni versitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyit Temir tarafından 15 Temmuz Gazileri Metin Doğan ve Muhammed Irmak’a üni versite merkez külliyesinde kendi adlarına dikilmiş fidanların sertifikası takdim edildi.
15 Temmuz Gazileri Metin Doğan ve Muhammed Irmak, söyleşi programının ardından Adıyaman Üni versitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü’yü makamında ziyaret etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.