Sahibinden 6+6 düzenlemesi: İkinci El ilan kriterleri değişti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sahibinden 6+6 düzenlemesi: İkinci El ilan kriterleri değişti
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
17 Ağu 2022 / Çar 18:58
/ 314 Kez Okundu
| |

Sahibinden.com, 6 bin km ve 6 ay düzenlemesi sonrasında ilan sisteminde değişikliğe gitti. Araç satım sitesinde verilen ilanlarda 'Aracın Durumu' kriteri artık sadece 'İkinci El' olarak seçebilecek.

İkinci el otomobil satışına 6 ay ve 6 bin kilometre şartı getiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. 15 Eylül 2022 tarihinde başlayacak düzenleme öncesinde sıfır ve ikinci el araç satımının yoğun olarak yapıldığı sahibinden.com'dan ilan sisteminde değişiklik geldi.

Araç satım sitesinde artık sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek. Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek.

Böylelikle alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometresi ile birlikte görmeleri sağlanacak. Bu değişikliklerin 15 Eylül'de devreye alınması planlanıyor.

Ek olarak ilan detay sayfasında, ilanı verenin talep ettiği fiyatın yanı sıra, aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş "2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek. Böylece ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırının güncel liste fiyatı şeffaf bir şekilde tüketicilere sunulmuş olacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.