Şair Pamuk, "Afrin Marşı"nın hikayesini anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şair Pamuk,
15 Mar 2018 / Per 15:17
/ 161 Kez Okundu
| |

Jandarma Genel Komutanlığının, Zeytin Dalı Harekatı için marş şeklinde yeniden bestelediği "Aslan Mehmetçik" isimli şiirin Elbistanlı şairi Ramazan Pamuk, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 38 yıldır terörle mücadele ediyoruz, böyle bir destan yazılmamıştı

Jandarma Genel Komutanlığının, Zeytin Dalı Harekatı için marş şeklinde yeniden bestelediği "Aslan Mehmetçik" isimli şiirin Elbistanlı şairi Ramazan Pamuk, "Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 38 yıldır terörle mücadele ediyoruz, böyle bir destan yazılmamıştı. Yazdığım şiir de bugüne denk geldi ve güzel bir tevafuk oldu" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 46’ncı Muhtarlar Toplantısı’nda Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili bir marş ya da şiir yazılamamış olması yönündeki açıklamalarının ardından harekete geçen Jandarma Genel Komutanlığı, Elbistanlı şair Ramazan Pamuk’un 8 kıtalık ‘Aslan Mehmetçik’ isimli şiirinin 4 kıtasını yeniden besteledi.
Pamuk’un Şubat 2008’de kaleme aldığı şiirle ilgili ilk beste çalışmasının 2010 yılında yapıldığı öğrenildi. 2010 yılında Jandarma Genel Komutanlığının başlattığı beste çalışması, yarım kalmıştı. En son 2 ay önce şair Ramazan Pamuk’la tekrar irtibata geçen Jandarma Genel Komutanlığı görevlileri, Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına karşı Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden için Mehmetçiklere, Elbistanlı şair Ramazan Pamuk’un yazdığı "Aslan Mehmetçik" şiirini yeniden besteleyerek destek verme kararı aldı. İlk dizeleri, "Doğmamış cihana böyle bir aslan, kükremiş sel gibi coşar Mehmet’im" olan şiir, marş ritminde yeniden düzenlendi. "Aslan Mehmet’im" adı verilen marşın bestesi Özlem Üngör Kavadar, düzenlemesi ise Jandarma Bando Kıdemli Başçavuş Nuri Sarp tarafından yapıldı. Şiir, bestecisi Özlem Üngör Kavadar ile İlker Gökkaya tarafından seslendirildi.
Aynı zamanda Elbistan Devlet Hastanesi personeli olan şair Ramazan Pamuk’a şiirinin Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bestelenip Zeytin Dalı Harekatı için marş olarak kullanılmasından dolayı Başhekim Op. Dr. Akif Türk tarafından plaket takdim edildi.
Plaket töreninde konuşan Başhekim Türk, Pamuk’un şiirinin bestelenmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
Türk, şunları söyledi:
"Görüntüleri izledikten sonra bayağı bir duygulandım. Kelimeler boğazıma dizildi. Uluslararası hukuktan kaynaklanan sınır güvenliğimizi teşkil etmek adına başlattığımız ve tek amacı bölgeye barış, huzur ve istikrar getirmek olan Zeytin Dalı Harekatı’nda kahramanca mücadele eden aslan Mehmetçiğimizin bu mücadelesini cümlelere dökerek ölümsüzleştiren, destanlaştıran ve Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi her Türk milletinin hislerine tercüman olan hastane personelimiz Ramazan Pamuk adına, yüce Türk milleti adına, kahraman Mehmetçiğimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu cihetle orada mücadele gösteren kahraman askerimize Allah’tan nice zaferler nasip etmesini diliyorum. Şehit olan tüm askerlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Allah, kahraman Türk ordusunun yar ve yardımcısı olsun."
Şiirin yazılış hikayesi ile ilgili bilgi veren şair Ramazan Pamuk ise, Şırnak’ın Gabar Dağı’nda 7 Ekim 2007 tarihinde 12 arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy’un kızı Güneş’e atfettiğini belirtti.
Türk ordusunun üzerinde ikinci bir ordu tanımadığının altını çizen şair Pamuk, “Jandarma Genel Komutanlığı, benim bu şiiri kullanmak için beni aramıştı. Hiç tereddüt etmeden müsaade verdim. Çok güzel bir çalışma olmuş. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben, Türk ordusunun üzerine ikinci bir ordu daha tanımıyorum. Mermilerin üzerine gülerek giden bir ordunun dünyada örneği yok. İnşallah burada da zafere erecekler. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 38 yıldır terörle mücadele ediyoruz böyle bir destan yazılmamıştı. Yazdığım şiir de bugüne denk geldi ve güzel bir tevafuk oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Şiirin yazılış hikayesini de anlatan Pamuk, “Bu şiiri 2008 yılında Güneş Harekatı sırasında yazmıştım. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 21 Şubat 2008’de Kuzey Irak’a yönelik başlattığı hava yolu destekli sınır ötesi kara harekatına Şehit Onbaşı Kasım Aksoy’un kızı Güneş’in ismi verilmişti. 8 kıtalık ‘Aslan Mehmetçik’ isimli şiiri, Güneş Harekatı’na adını veren Şırnak’ın Gabar Dağı’nda 7 Ekim 2007 tarihinde şehit düşen Piyade Onbaşı Kasım Aksoy’un kızı Güneş’in tüm Türkiye’yi ağlatan yırtık çoraplı ve yalın ayak görüntüleri üzerine yazmaya karar verdim. Bazı anlar geliyor ki; kağıt kalemi al yaz diyor. Öyle bir duygu ile yazdığım bir şiirdi” şeklinde konuştu.
Pamuk, daha sonra şiirini hastane personeline okudu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.