Sakaryalı Çanakkale Şehitleri Serdivan’da anılacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sakaryalı Çanakkale Şehitleri Serdivan’da anılacak
18 Mar 2018 / Paz 14:13
/ 128 Kez Okundu
| |

Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen 526 Sakaryalı askerin anısına yaptırılan “Çanakkale Anıt Sergisi” Zaferi’nin 103

Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen 526 Sakaryalı askerin anısına yaptırılan “ Çanakkale Anıt Sergisi” Zaferi’nin 103. yıl dönümünde, şehit düşen askerlerin yakınları ile birlikte Serdivan’da açılacak.
Çanakkale Şehitleri, Serdivan Belediyesi’nin düzenleyeceği programda anılacak. Çanakkale Zaferi’nde, Türk milletinin dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazdığını belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “ Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü vesilesiyle düzenleyeceğimiz programda; sarsılmaz imanlarıyla canlarını hiçe sayarak, bir ulusun kaderini değiştiren Çanakkale Şehitlerimizi dualarla anacağız. Çanakkale’de şehit düşen 526 Sakaryalı kahraman askerimizin künyelerinin yer aldığı Çanakkale Anıt Sergisi de program kapsamında vatandaşlarımızla buluşacak” dedi.
Sakaryalı 526 Çanakkale Şehidine, Milli Savunma Bakanlığı arşiv kayıtlarının yanı sıra Osmanlıca kaynaklardan da faydalanarak ulaştıklarını ifade eden Alemdar, çalışmanın bir yıla yakın bir araştırma neticesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Aziz şehitlere olan vefa borcunun hiçbir şekilde ödenemeyeceğinin altını çizen Alemdar, “Genç yaşlı demeden vatan, bayrak ve iman aşkıyla cepheye koşan ecdadımıza ve şehitlerimize olan borcumuz asla ödenemez. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Çanakkale Anıt Sergisi ile amacımız; millet olma bilincinin en güzel şekilde anlatıldığı bu destansı zaferi, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize de anlatabilmektir” diye konuştu.
Başkan Alemdar, Çanakkale Anıt Sergisi açılışının 19 Mart Pazartesi günü 16.00’da Serdivan Belediyesi önünde gerçekleştirileceğini belirterek programa tüm vatandaşların davetli olduğu ifade etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.