Samsun’da kent içi trafiğini rahatlatacak imar yolları açılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Samsun’da kent içi trafiğini rahatlatacak imar yolları açılıyor
11 Ara 2023 / Pzt 12:23
/ 3 Kez Okundu
| |

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İlkadım ilçesinde iki ayrı noktada başlatılan yeni imar yolu çalışmaları devam ediyor. Yeni imar yolları ile kent içi trafiğinin rahatlatılıp, yeni güzergahların oluşturulması hedefleniyor.

Samsun’un 17 ilçesinde yol yapım ve onarım çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülüyor. Bunun yanı sıra yeni imar yolları açılarak şehrin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor. İlkadım ilçesinde iki ayrı güzergahta başlatılan yeni imar yolu çalışmaları da devam ediyor. Derecik Mahallesi’nde Cumhuriyet Caddesi’nde 400 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki, Tepecik Mahallesi’nde 1532. Sokak’ta da 800 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yeni imar yollarında Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

“Ulaşım altyapısı çok güçlendi”
Yeni imar yollarıyla kent içi trafiği rahatlatacak yeni güzergahlar oluşturulduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gerek kırsal mahallerimizde gerek kent merkezinde yol çalışmalarımızı ekiplerimiz aralıksız sürdürüyor. Bir yandan mevcut yolları yeniliyoruz bir yandan da yeni imar yolları açıyoruz. Gerekli planlamalar ve tespitler doğrultusunda yeni imar yollarımızın güzergahları belirleniyor. Özellikle ulaşım noktasında kentimizde vatandaşlarımız için çok büyük bir yatırımı 4,5 yılda hayata geçirdik. Kentimizin ulaşım altyapısı çok güçlü bir noktaya geldi. Yeni yollarla daha da güçleniyor. Bu kapsamda ekiplerimiz İlkadım ilçemizde iki önemli yerdeki yeni imar yollarını kısa sürede tamamlamak için çalışıyor” dedi.

“Yeşilkent Kavşağı’na alternatif”
Yeni imar yolu çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı İlkadım Şube Şefi Oktay Altun, “Derecik Mahallesi’nde 400 metrelik yeni bir imar yolu açıyoruz. Bu yolun en önemli özelliği Anadolu Bulvarı’na bağlanması. Yeşilkent Kavşağı Karayolları’nın çalışması nedeniyle trafiğe kapandığında bu yol daha da önemli hale gelecek. Biz de en kısa sürede buradaki çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Bir başka çalışmayı da Tepecik Mahallesi’nde 1532. Sokak’ta başlattık. Orada da 800 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde yeni imar yolu açıyoruz. Her iki yolu da kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.