Şanlıurfa Memur-Sen İl Divan Toplantısı gerçekleştirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Kas 2017 / Paz 14:14
/ 28 Kez Okundu
| |

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Emeğin merkezde olduğu bir gündem oluşturmak için mücadele veriyoruz

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “Emeğin merkezde olduğu bir gündem oluşturmak için mücadele veriyoruz. İnsanı, adaleti, paylaşımı önceleyen, bir paradigma ile hareket ediyoruz. Herkesin hakkını aldığı, onurunun korunduğu, emeğin değerinin arttığı, hakça paylaşımın, ortak refah ve huzurun hakim olduğu bir dünya istiyoruz” dedi.
Şanlıurfa Memur-Sen İl Divan Toplantısı, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen, Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, sendikaların şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Divan toplantısında konuşan Esen, emek, ekmek, adalet, istiklal ve istikbal için mücadele ettiklerini, Akif İnan’ın değerlere ve bilgeliğe dayalı direniş felsefesini yeni yöntemlerle, yeni hedeflerle, yeni kitlerle buluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
Son iki yılda onlarca ülkeyi ziyaret edip, 50’den fazla konfederasyonla görüştüklerini ifade eden Esen, “Çalışmalarımız sonucunda 90’a yakın konfederasyonla ikili işbirliği anlaşması imzaladık. Bir o kadar ülke sendikasına misafirlik yaptık. Bundan sonrada uluslararası çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“Alın terinin renginin her coğrafyada aynı olduğunu gösterdik”
Esen, Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programları düzenlediklerini anlatarak, “23 ülke ve 25 farklı konfederasyondan 25 dış ilişkiler komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz eğitim programımız büyük ilgi gördü. Eğitimlerimize katılım ise çok yoğun oldu. Gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle sadece bir birimizi daha iyi tanımadık, bilgi ve birikimlerimizi paylaştık, sanal sınırları aşarak, alın terinin renginin her coğrafyada aynı olduğunu gösterdik” diye konuştu.

“Emeğin merkezde olduğu bir gündem oluşturmak için mücadele veriyoruz”
Türkiye’nin en büyük, en güçlü yetkili ve etkili sendikasının Memur-Sen olduğunun altını çizen Esen, “Kamu görevlerinin sorunlarını çözmek ve haklarına kavuşturmak için çaba sarf ediyoruz. Emeğin merkezde olduğu bir gündem oluşturmak için mücadele veriyoruz. İnsanı, adaleti, paylaşımı önceleyen, bir paradigma ile hareket ediyoruz. Herkesin hakkını aldığı, onurunun korunduğu, emeğin değerinin arttığı, hakça paylaşımın, ortak refah ve huzurun hakim olduğu bir dünya istiyoruz” dedi.
Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun ise Memur-Sen’in, sendikacılıkta zirve olduğunu söyledi. Memur-Sen olarak kazanmaya, kazanım üretmeye devam ettiklerini ifade eden Coşkun, “Emeğe, alın terine değer verilmesini, ekmeğimizin artmasını, saygın iş ve saygın emek konusunda ülkemizin dünya liginde zirveye çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.