Saray, Muratlı ve Hayrabolu Atıksu Arıtma Tesisleri TESKİ’ye devredildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Saray, Muratlı ve Hayrabolu Atıksu Arıtma Tesisleri TESKİ’ye devredildi
11 Oca 2018 / Per 11:07
/ 43 Kez Okundu
| |

Bir süredir Devlet Su İşleri (DSİ) ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) ortaklaşa işletme sürecinde olan Saray, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinin atıksu arıtma tesisleri, işletme sürecinin dolması ve eksikliklerin giderilmesiyle birlikte, düzenlenen bir imza töreni ile TESKİ’nin sorumluluğuna geçti

Bir süredir Devlet Su İşleri (DSİ) ve Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (TESKİ) ortaklaşa işletme sürecinde olan Saray, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinin atıksu arıtma tesisleri, işletme sürecinin dolması ve eksikliklerin giderilmesiyle birlikte, düzenlenen bir imza töreni ile TESKİ’nin sorumluluğuna geçti.
Devir protokolünü Devlet Su İşleri adına DSİ Atıksu Dairesi Başkanlığı Tatbikat Şube Müdürü Emre Yağız, TESKİ Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Dr. Şafak Başa imzaladı. İmza törenine DSİ Tekirdağ Şube Müdürü Emre Karakaş, TESKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı İmdat Demir de katıldı.
TESKİ’nin teslim aldığı bu 3 arıtma tesisi ile birlikte, DSİ’den teslim alınan ve işletilen tesis sayısı 4’e yükseldi. Daha önce Malkara atıksu arıtma tesisi teslim alınarak işletmesi TESKİ’ye geçmişti. İmza töreninde 2018 yılı içinde Çerkezköy ve Çorlu Atıksu Arıtma Tesislerinin de TESKİ’ye devredileceğinin bilgisi verildi.
Törende konuşan DSİ yetkilisi Emre Yağız, “DSİ ve TESKİ iyi bir ortak işletme süreci geçirdi. TESKİ yetkilileri ve personeli ortak işletme sürecinin her aşamasından DSİ yetkililerine nezaret etti ve yardımcı oldu. Yapılan bu işbirliği ile ortak işletme sürecinde, TESKİ tarafından görevlendirilen personel de tesisin işleyişini öğrenmiş oldu. Bu durum diğer kurumlarda hiç görmediğimiz bir şeydi. TESKİ’nin bu süreçte DSİ’ye verdiği tüm destek ve yardımlardan dolayı TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve tüm TESKİ ekibine teşekkür ederim, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yaptığı konuşmasında, “Bugün devir aldığımız Saray Atıksu Arıtma Tesisinin günlük kapasitesi 7 bin 166 metreküp olup, 50 bin nüfusa hizmet verecek kapasitededir. Muratlı Atıksu Arıtma Tesisi günde 5 bin 236 metreküp arıtma kapasiteli olup, 27 bin nüfusa hizmet verecek kapasitededir. Hayrabolu Atıksu Arıtma Tesisi ise günlük 5 bin 339 metreküp arıtma kapasiteli olup, 27 bin nüfusa hizmet verecek kapasitedir. Devir alınan tüm atıksu arıtma tesislerimiz uzun yıllar ihtiyaç giderecek şekilde projelendirilmiştir. Böylece üç ilçemizin daha atıksu arıtma tesisi sorunu çözülmüş oldu. 2018 yılı içinde devir alınacak olan Çerkezköy ve Çorlu Atıksu Arıtma Tesisleri ile birlikte Ergene Havzasının evsel atıksu problemini çözmüş olacağız. İleri biyolojik olarak, standartlara uygun bir şekilde arıtılan evsel atıksular, yine standartlara uygun bir şekilde doğaya deşarj edilecektir. TESKİ’nin yaptığı tesislerle birlikte il genelinde arıtma kapasitemiz günde 200 bin metreküpe yaklaşmıştır. Atıksu arıtma tesislerimizin Tekirdağ’lılara hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.