SAÜ en çalışkan üniversiteler arasında yer aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
SAÜ en çalışkan üniversiteler arasında yer aldı
28 Şub 2018 / Çar 15:56
/ 127 Kez Okundu
| |

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan ‘Akademik Performans Raporununda’ SAÜ en çalışkan üniversiteler arasında yer aldı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan ‘Akademik Performans Raporununda’ SAÜ en çalışkan üniversiteler arasında yer aldı.
Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından hazırlanan ve 108 devlet üniversitesindeki akademisy enleri içer en “Akademik Performans Raporu” açıklandı. Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, ‘Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri sıralamasında k endi kategorileri arasında birinci oldu. SAÜ Devlet Konservatuvarı, Türkiye’deki devlet üniversite ve fakültelerinin akademik teşvik performanslarına göre sıralandığı raporda devlet konservatuvarları arasında birinci sırada yer aldı. SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi ise sağlık bilimleri - hemşirelik fakülteleri ile sağlık yüksekokulları arasında birinci sıraya yerleşirk en, SAÜ Hukuk Fakültesi de sıralamasında ikinci sırada k endisine yer buldu.İlk olarak 2016 yılında Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından oluşturulan ve üç yıldır sürdürül en raporda “Devlet Üniversiteleri G enel Sıralaması” kategorisi de oluşturuldu. Sakarya Üniversitesi, 2018 yılı sıralamasında bir önceki yıla göre 5 sıra yükselerek 37’nci sırada yer aldı.

“Akademisy enlerin karnesi belirl endi”
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Yücel, ÜNİAR’ı üniversitelerin izniyle kurduklarını ve akademisy enlerin neler yaptığının resmini çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi. Üniversitelerdeki akademik teşviğin bir anlamda kişilerin akademik performanslarında bir artışa vesile olduğunu belirt en Prof. Dr. Yücel, kategorilerinde birinci olan fakülteleri sıraladı ve konservatuar ile sağlık alanlarında Sakarya Üniversitesi’nin birinci sırada olduğunu söyledi. Raporda Sakarya Üniversitesi’nin diğer fakülteleri ve k endi kategorilerinde bulundukları sıralar, “Eğitim Fakültesi 32, F en-Edebiyat Fakültesi 37, İlahiyat Fakültesi 24, İletişim Fakültesi 5, İşletme Fakültesi 12, Müh endislik Fakültesi 36, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi 40, Siyasal Bilgiler Fakültesi 3, Spor Bilimleri Fakültesi 11, Teknoloji Fakültesi 7, Tıp Fakültesi 13, meslek yüksekokulları 53”olarak belirl endi.

“Sağlık Bilimleri Fakültesi 5’inci oldu”
Üniversite araştırmalarını geliştirmek, politikacılara, rektörlere ve öğr encilere bilgi sunmak için Türkiye’deki 108 devlet üniversitesinin veritabanına ulaşarak 3 yıldır gerçekleştiril en raporda, “En Yüksek Performans Göster en Fakülteler” başlığı da açıklandı. SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, farklı alanlardaki fakültelerin de bulunduğu sıralamada ilk 20 fakülte arasında 5’inci sırada yer aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.