SDÜ öğrencisi şehrinden memnun

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
31 Eki 2017 / Sal 16:15
/ 11 Kez Okundu
| |

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehri” araştırması yayınlandı

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından hazırlanan “Öğrenci Dostu Üniversite Şehri” araştırması yayınlandı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen çalışma, Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasının (TÜMA-2017) bir parçası olup veriler, 2017 yılında 81 ildeki 108 devlet ve 56 vakıf olmak üzere 164 üniversitede öğrenim gören 13,694 öğrenciden toplandı.
Yapılan çalışmada 89 puan alan ve başarı derecesi A+ olan Isparta, öğrencisine yüksek memnuniyet sunan şehirlerin arasına girdi ve 5. sıraya yerleşti.
6 Kategoride Sınıflandırma Yapıldı
Araştırma 6 kategoride yapıldı ve sınıflandırma da buna göre gerçekleştirildi. A+ olarak nitelenen çok yüksek memnuniyet hissedilen şehirler ile A puanlaması verilen yüksek memnuniyet hissedilen şehirler arasına girmeyi başaran üniversite şehirleri, barındırdıkları öğrencilere yüksek kalitede bir hayat sunduklarını belgeledi. Memnuniyet hissedilen şehirler B, potansiyeli olmasına rağmen memnuniyeti sağlayamayan şehirler de C kategorisinde yer aldı. Memnuniyetsizliği gideremeyen şehirler ile memnuniyetsizliğin en yüksek olduğu iller ise D ve F puanlarını aldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.