Seferberlik Görev Emri Nasıl Öğrenilir?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Seferberlik Görev Emri Nasıl Öğrenilir?
24 Şub 2018 / Cmt 18:42
/ 8.772 Kez Okundu
| |

Seferberlik Görev Emri Nasıl Öğrenilir? sorunun cevabını araştırmaya başlayan vatandaşlar E-Devlet üzerinden ’Sefer görev emri Sorgulama Ekranı’ndan sefer görev emri var mı, yok mu sorusuna cevap arıyor.

Personel Sefer görev emri, seferberlik ilan edildiğinde sefer görev emri verilen personel ve araçlar gideceği birliğin seferberlik numarasının belirtildiği belgedir. Bu belge sürekli kişinin yanında ve ya araçta bulundurulması gerekmektedir. Sefer görev emri, sefer tertibine alınan subay, astsubay, erbaş ve erler için düzenlenir.

Sicil numaralı subay ve yedek astsubaylar için hazırlanan sefer görev emri askerlik şubelerine gönderilir. Askerlik şubesi başkanlığınca sefer görev emri yükümlüye bildirilir. Bununla birlikte sefer tertibine alınan kayıt numaralı yedek subay, erbaş ve erler için sefer görev emri, yükümlünün terhisinden önce birliğine ve ya kurumuna gönderilir. Birlik komutanlığınca yükümlüğe sefer görev emri tebliğ edilir. Mevzuata göre sonradan da sefer görev emri tebliğ edilir. Askerlik şube başkanlığınca yükümlünün yaşadığı yerdeki mülki makama sefer görev emri gönderilerek yükümlüye ulaştırılır. Seferberlik ve savaş durumunda ise her türlü basın yayından yapılan ilanlar tebliğ yerine geçer. Sefer görev emri alan personel çağrı ilan saatinden başlayarak en geç altı saat içerisinde yola çıkarak askerlik şubelerine başvuru yapmak zorundadırlar.

Sefer Görev Emrinin Kaldırılması

Sefer tertibinden çıkarılması gerekenlerin emirleri Milli Savunma Bakanlığınca kaldırılır ve ilgili askerlik şubesine bildirilir. Askerlik şubeleri yükümlünün sefer görev emrinin kaldırıldığına dair tebliği mülki amirlik aracılığıyla yükümlüye iletilir.

Sefer görev emrinin kaldırılması yükümlü, ölmüş, askerliğe elverişsiz hale gelmiş, barış döneminde bir yıldan fazla hapis cezası almış, seferberlik ve savaş halindeyken beş ve daha fazla yıldan hapis cezası gerektiren suçlardan dolayı soruşturma açılmışsa ve savaş ve ya seferberlik durumlarında bir yıldan fazla hapis cezası almış ise yükümlünün sefer görev emri kaldırılır.

Sefer görev emri sorgulaması nasıl yapılır
Yukarıda belirtiğimiz bilgiler ışığında sefer görev emrinizin olup olmadığını e-devlet sistemi ile kolaylıkla öğrenebilirsiniz. E-devlet sisteminde öncelikle işlem yapılabilmesi için e-devlet şifresine ihtiyaç vardır. E-devlet şifresi PTT’den 2 TL karşılığında nüfus cüzdanı ibraz edilme suretiyle temin edilir. Şifre alındıktan sonra turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde bulunan sisteme giriş butonuna tıklanır. Karşınıza çıkan pencerede ilgili yerlere e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası yazılır ve sisteme giriş yapılır. E-devlet şifresini unutanlar yine bu pencerede bulunan şifremi unuttum sekmesine tıklayarak gerekli adımları takip ettiklerinde yeni bir e-devlet şifresi temin ederler. Aynı zamanda e-devlet sistemine elektronik imza, mobil imza ve ya internet bankacılığı ile de giriş yapılır. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünde Milli Savunma Bakanlığı başlığı altında bulunan Personel Sefer Görev Emri Sorgulama sekmesine tıklanır. Seferberlik hkkında detaylı bilgi alabilmek için 2017 Seferberlik Tatbikatı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Sefer görev emri nedir?

Bu emir kapsamında askerliğini yapan ve tezkeresini alan vatandaşların bir süre sonra oluşan askeri ihtiyaç nedeniyle yeniden askere alınması mümkün oluyor. Savunma Bakanlığı savaş ve diğer ihtiyaçlar halinde askere alınacak vatandaşların sefer görev emrinde, hangi birliğe katılacaklarını da düzenli olarak bildiriyor.

Sefer görev emrim var mı yok mu bilmiyorum, Sefer görev emrimi nereden öğrenebilirim?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor. Bu emrin sorgulanabileceği adres şöyle: https://www.turkiye.gov.tr/personel-sefer-gorev-emri-sorgulama

Sorgulama sonucu sefer görev emri çıkan vatandaşlara, Savunma Bakanlığı’nın sitesindeki şu soru sorularla da ek bilgi veriliyor:

Hastayım ve sefer görev emrim var ne yapmam gerekir?

En yakın Askerlik Şubesi başkanlığına başvurarak hastalığınızı beyan etmeniz halinde, Sağlık Bakanlığınca belirlenen en yakın yetkili Sağlık Kurullarına sevkiniz yapılacaktır. Sağlık Kurullarınca yapılan muayene sonucunda “Yedek Subay/Astsubaylar için TSK’da Görev Yapamaz” ve Yedek Uzman Jandarma/Erbaş ile Erbaş ve Erler için “Askerliğe Elverişli Değildir”, “Barışta ve Savaşta Sürekli Olarak Askerliğe Elverişli Değildir”, “Hazarda ve Seferde Görev Yapamaz”  raporu almanız halinde SGE’niz  iptal edilecektir.

Sefer görev emri nasıl sorgulanır | E-Devlet Sefer görev emri sorgulama ekranı

Aynı aileden iki erkek kardeşe sefer görev emri verilir mi?

Askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra yedeğe alınan bütün personel aşağıda belirtilen ve SGE’nin iptalini gerektiren hususlarda mazeretleri olmadığı sürece seferberlik mevzuatı gereği sefer planlamasına alınmaktadır. Bu nedenle bir ailenin birden fazla ferdine Sefer Görev Emri verilmesi söz konusu olabilmektedir.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.