Şehit aileleri ve ’Ali Gaffar Okkan’lar Gaffar Okkan’ı andı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehit aileleri ve ’Ali Gaffar Okkan’lar Gaffar Okkan’ı andı
24 Oca 2018 / Çar 22:45
/ 100 Kez Okundu
| |

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve ismi Ali Gaffar Okkan olan çocuklara yemek verildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar Okkan’ı anma etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve ismi Ali Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar Okkan olan çocuklara yemek verildi. Programda şehitler için dualar edilirken, Afrin’e düzenlenen ’Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için de Fetih Suresi okutuldu.
Diyarbakır’da 5 koruma polisiyle birlikte uğradığı suikast sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar Okkan’ı anma programı kapsamında, ismi Ali Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar olan çocuklar ve şehit aileleri onuruna Emniyet Müdürlüğü tarafından yemek verildi. Polis Evi’nde düzenlenen yemeğe İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, şehit aileleri ve çocuklar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında şehitler için Kur’an-ı Kerim okutulup, dualar edildi ve Afrin operasyonu kapsamında devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçik için Fetih Süresi okutuldu.

Diyarbakır halkına teşekkür
Açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, son dönemde sokağa çıkma çağrılarına uymayarak gü venlik güçlerinin yanında duran Diyarbakır halkına teşekkür etti. Aslan, “Son dönemde şer odaklarının temsilcileri Diyarbakır halkına sokağa çıkmaları yönünde çağrılarda bulunuyorlardı. Diyarbakır halkı sokağa çıkmayarak, devletinin ve milletinin yanında olduğunu özellikle göstermiştir. Bizimle birlikte, omuz omuza ve sırt sırtadırlar. Ben buradan Diyarbakır halkına bu vesileyle teşekkür ediyorum” dedi.
Ardından konuşan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, bu toprakları bizlere vatan eyleyenleri hiçbir zaman unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurguladı. Vali Güzeloğlu, “Diyarbakır bu büyük yürüyüşe, geleceğe doğru kararlı yürüyüşüne bugün aynı kararlılıkla destek vermekte ve milletiyle tüm ihanet çetelerine karşı çok net bir tavır ve duruş sergilemektedirler. Diyarbakır sokaklarında bu ülkenin her bir kentinin sokaklarında bu duruşu sergileyen bir duruşu ve bu kararlılığı sergileyen bir asaleti temsil etmektedir. Diyarbakır halkına bu noktadaki duruşundan dolayı içtenlikle teşekkür ediyorum. Devletiyle bütünleşmiş, süregelen Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere bu değerleri sahiplenmiş bu millet inanın aşılmaz, bu millet yenilmez. Biz bu uğurda canlarını feda eden aziz kahramanlarımız ve şehitlerimizi, Ali Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar Okkan’ı, yanındaki silah arkadaşlarını, Afrin harekatında şehadete erenleri ve bu değerler uğruna bu toprakları bizlere vatan eyleyen tüm kahramanlarımızı hiç unutmadık, unutmayacağız” diye konuştu.

“Bu toprakların üzerinde birlik, beraberlik, kardeşlik içinde birbirimize sarılarak yaşayacağız”
Daha sonra kürsüye çıkan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları verdi. Ersoy, şunları söyledi:
“Millet olarak 16 Temmuz sabahından itibaren daha güçlü bir şekilde biliyor ve inanıyoruz ki terörün, terörizmin ve ihanetin ne dini var ne etnik yapısı var. Hepsinin tek bir ortak hedefi var. FETÖ’sünün PKK’dan, DAEŞ’ın YPG’den DHKPC’den hiçbirinin bir diğerinden farkı yok. Her birinin tek bir derdi var. Bu ortak vatanımızı, bu bizim vatanımızı, hep birlikte sahip olduğumuz bu toprakları Suriyelileştirebilmek, Iraklılaştırabilmek, Filistinli mazlumların düştüğü duruma düşürmek. Bugüne kadar ferasetimizle, dirayetimizle izin vermedik. Bundan sonra hiç izin vermeyeceğiz. Bizler bu dayanışmamızı, bu birlikteliğimizi gösterdiğimiz sürece bu millet daha nice Eşref Bitlis’inden başlayarak Gaffar" href="/tag/gaffar/"> Gaffar Okkan’a kadar, Fethi Sekin’den Ömer Halisdemir’ine kadar nice kahramanlar çıkaracak, nice şanlı destanlar yazacak ama bir şeyi mutlaka başaracağız. Biz Hakkari’sinden Edirne’sine, Muğla’sından Kars’ına kadar bu toprakların üzerinde birlik, beraberlik, kardeşlik içinde birbirimize sarılarak yaşayacağız. Yaşayamasak da son ferdimiz şehit olana kadar mücadelemiz devam edecek. Bu toprakların altında Diyarbakırlı ile Sinoplu birlikte yaşayacağız.”



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.