Şehit amcasının mezarı başında en acı oyun

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehit amcasının mezarı başında en acı oyun
18 Mar 2018 / Paz 11:45
/ 92 Kez Okundu
| |

Adana’da şehitliklerde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi

Adana’da şehitliklerde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü ned eniyle anma programı düz enl endi. Şehit yakını bir çocuğun amcasının mezar taşı üzerinde oyuncak arabayla oynaması dikkat çekti.
Adana Asri ve Buruk Mezarlıklarında düz enl en en anma programında k ent protokolü ve şehit yakını dernekleri, anıta çel enk bıraktı. Daha sonra Adana Müftüsü Hasan Çınar, şehitler için dualar okudu. Adana Valisi Mahmut Demirtaş da 18 Mart Anıt Şeref Defteri’ne yazdığı metinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na atıfta bulunarak, “Terörle mücadelede bir kez daha görüldüğü üzere birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi, huzurumuzu ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik hain saldırıların am acına ulaşmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Tör ende şehit çocukları da askerlik ve şehitlikle ilgili şiirler okudu. Şehit çocuklarından biri, Türk bayrağını Vali Demirtaş’a sundu. Tör enin sonunda Vali Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ramazan Akyürek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı İsmail Günaydın, Emniyet Müdürü Selami Yıldız şehitliği dolaşarak şehit yakınlarına karanfil verdi.
Vali Demirtaş, 1997 yılında bölücü terör örgütü PKK ile giril en çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Özbek’in adını taşıyan 5 yaşındaki yeğ eni Mustafa’nın k endisind en kumandalı oyuncak otobüs istemesi üzerine korumalarına talimat vererek, çocuğa oyuncak araba hediye etti. Y eni oyuncağına sevin en minik Mustafa’nın her şeyd en habersiz amcasının mezar taşında oyun oynaması dikkat çekti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.