Şehit babasının en acı görevi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
04 Kas 2017 / Cmt 15:07
/ 42 Kez Okundu
| |

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlere yönelik operasyon sırasında şehit olan Ahmet Alp Taşdemir’in cenazesini imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı

Diyarbakır’da PKK’lı teröristlere yönelik operasyon sırasında şehit olan Ahmet Alp Taşdemir’in c enazesini imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı.
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde PKK/KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edil en adreslere yönelik düz enl en en operasyonda şehit düş en Özel Harekat Polisi Ahmet Alp Taşdemir, helikopterle Ramiz Turan Stadına daha sonra Salihli Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan anneannesi Sebahat Şahin’in evine getirilip, helallik alındı. Şehit Taşdemir’in Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra Hamidiye Camisine getirildi. C enazeyi şehit Taşdemir’in imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırdı. Baba Taşdemir tabutun başına geldiği sırada arkadaşına sarılıp "Kadere bak" diyerek gözyaşı döktü. İzmir’in Selçuk ilçesinde İsabey Camii’nde imamlık yapan babası İbrahim Taşdemir c enaze namazını kıldırdıktan sonra konuşma yaparak “Necip milletip, Allah ebedi sizlerd en razı olsun. Rabbinizin nimetlerini saymakla bitiremezsiniz diye buyuruyor ya Yüce Rabbimiz İbrahim süresinde. Bana rabbimin en büyük nimetlerind en biri Ahmet oğlumun doğduğunda, onun doğumuyla gelmişti. Rabbim onun şehadeti ile bizi, ikinci defa şerefl endirdi. Rabbime sonsuz hamdolsun. O necip milletin bir neferi idi. Ona abdestsiz operasyona çıkma derdim. B en rabbime sonsuz hamdolsun, böyle bir evladın babası olmaktan şeref duyuyorum” dedi.
Kılınan c enaze namazının ardından Özel Hareket Polisleri ve İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, tabutu c enaze ar acına kadar taşıdı. Şehidin c enazesi Kurudere Caddesini dolduran on binlerce Salihlinin tekbirleri eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ahmet Alp Taşdemir, gözyaşları arasında Asri Mezarlığa defnedildi.
C enazeye, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güv ençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı C engiz Ergün, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, İsmail Bil en, CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğg eneral Erhan Can, Salihli Kaymakamı Turgut Çel enkoğlu, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, oda ve dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.