Şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti, İstanbul’da da gerçek oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
05 Şub 2018 / Pzt 12:53
/ 79 Kez Okundu
| |

Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti İstanbul’da da gerçek oluyor

Zeytin Dalı Harekatı’n da şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti da" href="/tag/istanbul da/">İstanbul’ da da gerçek oluyor. Eyüpsultan Belediyesi tarafın dan eğitim programı Simurg’un Rami’deki açılacak olan Bilgi Evi’ne şehit Özalkan’ın adı verilecek.
Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusun da terör örgütü unsurları ile yaşanan çatışma da Zeytin Dalı Harekatının ilk şehidi olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın, vasiyetinin Telafer’deki çocuklara özel bir eğitim yuvası olduğu ortaya çıkmıştı.
Şehidin adı bilgi evine verildi. Şehidin vasiyetinin ardın dan harekete geçen Eyüpsultan Belediyesi, 5-25 yaş arası yaygın eğitim programı Simurg’un Rami’de açılacak olan Bilgi Evine, Şehit Musa Özalkan’ın adını verdi.
İçinde 3 temel eğitim ve 2 atölye sınıfı bulunan Şehit Musa Özalkan Bilgi Evi’nde, çocuklar sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler görecek. Öğrenciler, okul da gördükleri temel derslere yönelik eğitimlerin dışın da; İngilizce Dil Atölyesi, Drama Atölyesi, Değerler Eğitimi gibi alanlar da da kendini geliştirme fırsatı bulacak.

Açılış töreni 10 Şubat’ta
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 10 Şubat Cumartesi günü saat 13:00’ da açılış töreni gerçekleşecek olan Şehit Musa Özalkan Bilgi Evi’ne, tüm vatan daşları davet etti.
Şehitlerimizn yakınları bizlere emanet"
Öte yan dan Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili konuşan Başkan Remzi Aydın, “Bütün dualarımız, kalbimiz Mehmetçiğimizle beraber. Hava koşullarına ve diğer fiziki zorluklara rağmen oldukça başarılı süren bir operasyon. Kilis’e roket atmaları da teröristlerin sıkıştıklarını ve son şanslarını kullandıklarını düşünüyorum. Bu süreç, sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi terör bitene ka dar devam edecek. Şehitlerimiz var üzülüyoruz ama onlar Allah’ın katın da makbul insanlarımız, yakınları da bize emanet” diye konuştu.
“O dönem bitti ”
Öte yan dan terör örgütlerinin arkasın da ABD’nin olduğu vurgusunu yapan Başkan Aydın, “Terör örgütlerinin arkasın daki ABD gibi ülkeler, siz bu coğrafya da oyun oynayamazsınız, o dönem bitti” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.