Şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti olan anaokulunun inşaat çalışmaları başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti olan anaokulunun inşaat çalışmaları başladı
02 Şub 2018 / Cum 17:15
/ 73 Kez Okundu
| |

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti ile ilgili talimatı üzerine Türkmeneli’ne giden ve dün akşam Türkiye’ye dönen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Telafer Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Anaokulu’nun yapılacağı arsanın tahsis evraklarını Bahçeli’ye sundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şehit Musa Özalkan’ın vasiyeti ile ilgili talimatı üzerine Türkmeneli’ne giden ve dün akşam Türkiye’ye dönen Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Telafer Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Anaokulu’nun yapılacağı arsanın tahsis evraklarını Bahçeli’ye sundu.
Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Musa Özalkan’ın Türkmen çocukları için okul yaptırılarak adının yaşatılması vasiyetini üstlenen MHP Genel Başkanı Bahçeli, bu doğrultuda Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’u görevlendirdi. Olcay Kılavuz, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin emir ve talimatları ile 26 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’a gitti. Bağdat’tan Kerkük’e hareket eden Kılavuz, Musul, Tavuk, Selahaddin, Tazehurmatu, Tuzhurmatu ve Kerbela’yı ziyaret etti. Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın vasiyeti ile şehidin adına inşa edilecek okul için gerekli çalışmaları yapmak üzere Telafer’e giden Kılavuz, burada yetkililer ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucu Telafer Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan Anaokulu’nun yapılacağı arazi Olcay Kılavuz tarafından bizzat teslim alınarak, inşaat için ilk çalışmalar başladı. Bir hafta süren Türkmeneli programının ardından dün akşam yurda dönen Kılavuz, Bahçeli’yi ziyaret etti.
Türkmeneli’nde yaptıkları ziyaretler hakkında Bahçeli’ye bilgi veren Kılavuz, “Ecdadımızın yadigarı, soydaşlarımızın kutlu yurdu Türkmeneli’ne bir kez daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadık. Lakin o coğrafya adeta kıyameti yaşıyor. IŞİD işgalinden yeni çıkan Telafer’de her yer yıkık dökük, harap olmuş. Gözünüzün gördüğü her yer savaşın izlerini taşıyor. Bölgede soydaşlarımızın aklınıza gelebilecek her şeye ihtiyacı var. Yaşanan bu insanlık dramını görmezden gelemeyiz. Milletimizi bir kez daha bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum. Türkmeneli’ndeki soydaşlarımızın tek güvencesi büyük Türk milleti ve özelinde Ülkücü-Milliyetçi Hareket. Bize duyulan bu güveni boşa çıkartamayız. Varımızla yoğumuzla tüm imkanlarımızı seferber ederek aynı şehidimiz Musa’nın vasiyetini Telafer’e bıraktığı şuurla soydaşlarımızın yanında olmalıyız. Bizim en büyük umudumuz, mutluluğumuz turan coğrafyasının yarınları olacak Türkmen balalarının yüzündeki gülümsemedir. Ziyaretimiz esnasında gittiğimiz her yerde Türkmen soydaşlarımız bizleri bağırlarına basıp, liderimiz Devlet Bahçeli’ye duydukları sevgi ve saygıdan bahsederek kendilerine selamlarını, dualarını ve hürmetlerini iletmemizi istediler. Bizde cennet ülkemize döner dönmez liderimize soydaşlarımızın teşekkürlerini ve dualarını iletip, Türkmenler’in Türkmen Beyi’ne olan selamlarını bildirdik. Liderimiz Bahçeli Bey de bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkmen soydaşlarımızın ve Türkmen davasının bizzat takipçisi olmaya devam edeceklerini, bizlere ziyaretimiz esnasında yardımcı olanlara ve Türkmen kardeşlerimize muhabbet ve selamlarını ilettiler” dedi.
Şehit Musa Özalkan adına yapılacak anaokulu hakkında da bilgi veren Kılavuz, “Hamdolsun Telafer’in Türkmen balaları için şehidimizin vasiyeti doğrultusunda Bahçeli Bey’in emir ve talimatlarıyla yapılacak olan anaokulunun arazisini teslim alarak, inşaat çalışmasını başlattık. Bu inşaatı kendi vatanımızda, Türkiye’de yapıyor olsaydık bile resmi işlemleri bu kadar hızlı tamamlayamazdık. Ama halis bir niyetle çıktığımız bu yolda Cenab-ı Allah’ın yardımıyla resmi süreç bir günde tamamlandı ve arsa tahsisi sağlandı. Allah nasip ederse bu anlamlı yapının mimari projesi liderimiz Bahçeli tarafından hazırlatılacak ve en kısa sürede yapımını tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.
Ülkücü Hareket’in dünyanın dört bir tarafında faaliyet gösteren tek milli yapı olduğunu vurgulayan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Kılavuz, “Liderimiz Devlet Bahçeli’nin emirlerinde gerek yurt içinde, gerekse Türk dünyasının dört bir yanında faaliyetlerimizi aralıksız devam ettireceğiz. Yedi günlük Türkmeneli ziyaretlerimiz boyunca dualarıyla bizi yalnız bırakmayan büyük Türk milletine ve camiamızın muhterem mensuplarına şükranlarımızı sunarım. Türkmeneli’ne ulaştığımız andan itibaren büyük bir sevgiyle ve misafirperverlikle bizi karşılayan, kendi evimizdeymiş gibi ağırlayan tüm soydaşlarımıza, Türkmeneli’nin yiğit bozkurtlarına ve Türkmeneli Ülkü Ocakları Başkanımız Murat Vatanperver’e teşekkür ediyorum. Bizlerin bu duygu dolu ziyareti gerçekleştirmesine vesile olan şehidimiz Musa Özalkan kardeşimi bir kez daha rahmet ile anıyor, liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye en içten teşekkürlerimi, saygılarımı arz ediyorum” dedi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.