Şehzadeler Belediyesinden pazarcı esnafına müjde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şehzadeler Belediyesinden pazarcı esnafına müjde
24 Oca 2018 / Çar 14:53
/ 51 Kez Okundu
| |

Manisa Şehzadeler Belediyesi tarafından, Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı 8 bin 460 metrekarelik arsa üzerinde 3 katlı 21 bin 400 metrekarelik alanda kurulması planlanan kapalı modern pazar yerinin sunumu yapıldı

Manisa Şehzadeler Belediyesi tarafından, Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı 8 bin 460 metrekarelik arsa üzerinde 3 katlı 21 bin 400 metrekarelik alanda kurulması planlanan kapalı modern pazar yerinin sunumu yapıldı.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongreyle güven tazeleyen Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i ziyaret etti. Ziyarette Manisa Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ile Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de yer aldı. Başkan Çelik, ziyarette Şehzadeler Belediyesi tarafından hazırlanan 3 katlı modern kapalı pazar yerinin de sunumunu gerçekleştirdi. Başkan Çelik, "Manisa’da pazarcı esnafımızın en ciddi sorunlarından birisi kapalı modern pazar yerlerinin olmaması. Sokak aralarında kurulan pazarlarda yağmurda, rüzgarlı havalarda hem pazarcı esnafımızın büyük sıkıntılar yaşaması hem de vatandaşımızın sağlıksız koşullarda alışveriş yapmak zorunda kalması gibi durumlar vardı. Bununla ilgili de biz göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. TARİŞ’in karşısındaki hazineye ait olan alanın imar planlamalarını düzenlemelerini yaptık. Orada hem TARİŞ’in olduğu alan hem Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı alan ve karşıda yine şu an hali hazırda Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı alanın imar düzenlemelerini yaparak orada 8 bin 460 metrkarelik bir alanın pazar yeri olarak imar planını yapıp Milli Emlak ve Hazineden tahsisini talep etmiş olduk" dedi.

"Toplam 21 bin 400 metrekarelik alan"
Kurulacak pazar yeri ile ilgili detayları açıklayan Başkan Çelik, "Şehitler Mahallesi Mehmetçik Caddesi üzerinde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin kullandığı 8 bin 460 metrekarelik arsa üzerinde, yaklaşık 16 bin metrekare bir kapalı pazar yeri, kapalı pazar yerine ait otoparklar ve pazar yerine ait yan fonksiyonları içeren bir pazar yeri kompleksi ile 21 bin metrekarelik pazar yeri kompleksiyle ilgili projemiz hazır. Tüm pazarcı esnafımızı ve Alaybey Mahallesi pazar yerinde tezgah açan 600 pazarcı esnafımızı kapsayacak şekilde bir pazar. Zemin katı 5 bin metrekare, birinci kat 5 bin metrekare pazar alanı, 2. kat 5 bin 700 metrekarelik pazar alanı, 3. katta ise pazarcı esnafımızın araçlarını park etmesi için otopark alanı, toplam 21 bin 400 metrekarelik alan. Cumartesi günleri pazar için hizmet verecek, diğer günlerde de civar mahallelerdeki vatandaşlarımıza otopark olarak hizmet verecek. Mahallemizdeki otopark sıkıntısına da ciddi katkı sağlayacak bir mekana mahallelerimize kazandırmış olacağız. Yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırım" diye konuştu.
Başkan Çelik’in ardından konuşan Manisa Meyve Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener ise, pazarcı esnaflarının en büyük sorunlarından birinin kapalı pazar yeri olduğunu belirterek, "Ağır koşullarda hizmet veren, hizmetin kalitesini arttırmaya çalışan, rekabetin en üst düzey olduğu marketlerle rekabet eden pazarcı esnafımızın en iyi koşullarda hizmetini kapalı alanlarda vermek ister. Son zamanlarda yaşadığımız yeni pazar yerlerinin projeleri var. Manisa Büyükşehir Belediyemizin hazırladığı bugün de Şehzadeler Belediyemizin açıkladığı pazar yerlerini bekliyorduk. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik söylediğinde çok mutlu olduk. Çünkü gerçekten de kapalı pazar yerlerine hem pazarcı esnafımızın hem de Manisalıların çok ihtiyacı var. Bu pazar yerlerinin sıkıntıları 30-40 yıldan bu yana gelen bu ağır yüklerin şimdiki yeni belediyelerimize binmesi zor oldu. Bu koşullarda kısa sürede bu projeleri hayata geçiren başta belediye başkanımıza tüm ekipteki çalışanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Çelik ziyarette kurulacak yeni kapalı pazar yerinin sunumunu gerçekleştirdi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.