Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı düzenlendi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı düzenlendi
10 Mar 2018 / Cmt 13:07
/ 92 Kez Okundu
| |

Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilecek olması nedeniyle, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı düzenlendi

Erzincan Şeker Fabrikasının özelleştirilecek olması nedeniyle, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı düzenlendi.
Erzincan Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, Konya Şeker Fabrikası Eski Genel Müdürü Yavuz Erence, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Erkan Hatipoğlu, Erzincanlı iş adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen istişare toplantısında ana gündem maddesi, Erzincan Şeker Fabrikası’nın Erzincan’da kalması oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan, 11 Nisan’da ki ihalenin akıbetini bu günden kestirmenin mümkün olmadığı, meydana gelebilecek olumsuzluklar için bütün tedbirleri almak durumunda olduklarını söyledi.
Hayati Gürkan açıklamasında; “Bilindiği gibi diğer şeker fabrikaları gibi Erzincan Şeker Fabrikası da 11 Nisan 2018 tarihinde Özelleştirme İdaresi tarafından ihale yöntemi ile satılacaktır. 1956 yılından bu yana şehrimizin ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlayan fabrikamız ile ilgili özelleştirme hususu da daha önce gündeme gelmiştir. 2011 yılında Erzincan’ın da içerisinde bulunduğu 4 şeker fabrikası satıldı ve akabinde tekrar iptal edildi. 11 Nisan’da ki ihalenin akıbetini bu günden kestirmemiz mümkün değildir. Ancak bütün durumları göz önünde bulundurarak bütün tedbirleri almak durumundayız.
Odamızın son günlerde ki tek gündem maddesi şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusudur. Geçtiğimiz günlerde ihale şartnamesini alarak, özel bir otelde konu ile ilgili toplantı düzenledik. Gelinen bu noktada neler yapılması gerektiğini, izlenecek yolu tespit etmiş bulunmaktayız. Erzincan olarak bize düşen görev fabrikamıza sahip çıkmaktır. Ticaret ve sanayi odası olarak yerel dinamikleri harekete geçirerek, oluşturulacak olan ortak bir girişim ile fabrikamızın devamlılığını sağlama gayreti içerisindeyiz. Bu amaçla Ticaret Şeker fabrikasının özelleştirme sürecine ilişkin istişare toplantısı düzenlendive Sanayi Odası çatısı altında kurulacak bir şirket ile bu fabrikayı Erzincan’a kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Eğer bu fabrikayı Erzincan’a kazandıramazsak yarın o fabrikaya asgari ücret ile bir işçi yerleştirme gayreti içerisinde olacağız.
Tüccarımızın, çiftçimizin, işçimizin desteğine ihtiyacımız var. Erzincan’da birlik ve beraberlik ruhunu canlı tutarak, neler yapabildiğimizi yakın tarihte herkese gösterdik” diye konuştu.
Düzenlenen programda konuşan Konya Şeker Fabrikası Eski Genel Müdürü Yavuz Erence, Erzincan’ın verim açısından önemli iller arasında yer aldığını, Erzincan’da üretilen şeker pancarının, fabrikanın kapasite yetersizliği nedeniyle Erzincan dışına gitmek zorunda kaldığını söyledi.
Yapılan konuşmaların ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayati Gürkan Moderatörlüğünde soru cevap bölümüne geçildi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.