‘Sel Durumunda Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek İçin Sınır Ötesi İşbirliği’ projesi hayata geçirildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
‘Sel Durumunda Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek İçin Sınır Ötesi İşbirliği’ projesi hayata geçirildi
30 Oca 2018 / Sal 15:52
/ 60 Kez Okundu
| |

Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün ortaklığında toplam bütçesi 589 bin Euro olan ’Sel Durumunda Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek İçin Sınır Ötesi İşbirliği’ projesi Türk ve Bulgar yetkililerin katıldığı toplantıyla hayata geçirildi

Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Bulgaristan’ın Yangın Gü venliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü’nün ortaklığında toplam bütçesi 589 bin Euro olan ’Sel Durumunda Hazırlıklı Olma ve Müdahale Etmek İçin Sınır Ötesi İşbirliği’ projesi Türk ve Bulgar yetkililerin katıldığı toplantıyla hayata geçirildi.
Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen projenin tanıtım toplantısına, Edirne Afet ve Acil İl Durum Müdürü Kemal Şen, Bulgaristan Yangın Gü venliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilisi ve Proje Koordinatörü Spiridon Aleksandrov katıldı.

İki ülke tatbikat yapacak
Edirne Afet ve Acil Durum Müdürü Kemal Şen, proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, her iki bölgede olası meydana gelen taşkınlarda etkili müdahalelerde bulunmak için kapsamlı bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, “Projemiz sona erdiğinde ilimiz Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, taşkınlara çok daha etkin edebilecek. Projenin getirdiği faydalarla daha etkili ve daha çabuk müdahale anlamında güç kazanacak. Proje kapsamında yeni alınacak araçlarla birlikte iki ülkenin katılımıyla bir tatbikat yapılacak” dedi.
Bulgaristan Yangın Gü venliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü yetkilisi ve Proje Koordinatörü Spiridon Aleksandrov ise, projenin acil müdahalelerdeki başarıyı arttıracağını belirterek projenin uygulanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplam bütçe 589 bin Euro
İki yıl boyunca uygulanacak projenin toplam bütçesi 589 bin Euro olurken, bütçenin 328 bin 500 Euro’sunu Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 260 bin 500 Euro’sunu ise Bulgaristan Yangın Gü venliği ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü kullanacak. Projeyle, Edirne ve Haskovo’da meydana gelen sel baskınlarının etkilerinin azaltılması ile Türk ve Bulgar yetkililerinin, muhtemel sel baskınlarında işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amaçlanıyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.