Sezer: "Tarih 2018’in 8 Mart’ını altın harflerle yazacak"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sezer:
11 Mar 2018 / Paz 09:18
/ 95 Kez Okundu
| |

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, “Vicdan Konvoyu’ etkinliğine Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınların katıldığını belirterek, tarihin; 2018’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü altın harflerle yazacağını ifade etti

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, “Vicdan Konvoyu’ etkinliğine Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınların katıldığını belirterek, tarihin; 8’in" href="/tag/201 8in/">201 8’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü altın harflerle yazacağını ifade etti.
Eğitim-Bir-Sen’in Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlediği “Yıldırma Algısı ve Mobbing” konulu etkinlik, Eğitim-Bir-Sen’in tanıtım filmi ile başladı. Daha sonra kürsüye çıkan Sezer, programın aslında 8 Mart 201 8 tarihinde düzenleneceğini ancak çeşitli sıkıntılardan dolayı geciktiğini ifade etti. Geçtiğimiz 8 Mart’ta son yılların en güzel eylemine tanıklık ettiklerini belirten Sezer, “Vicdan Konvoyu’ adında çok anlamlı bir etkinlik yapıldı. Bu etkinliğe Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlarımız katıldı. Erzurum’dan, Hakkari’den, Bosna’dan, Pakistan’dan bir sürü kadın, bir kaç saat bu eylemde yer almak için bize katıldı. Bunun kıymetini bilmek lazım. Tarih 201 8’deki 8 Mart dünya Kadınlar Günü’nü altın harflerle yazacak. Bu eyleme gelen, gelmek için çabalayan, bir duası ile destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Sezer, 8 yıllık il başkanlığı döneminde sendika üyelerinin mobbing maruz kaldığına dair şikayetlerde bulunduklarını belirtti. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen genel merkezeri ile yaptıkları istişarelerde mobbing ile ilgili bir program düzenlemek istediklerini söyleyen Sezer, “Bize bu konunun uzmanı olarak Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun’u önerdiler. Sağolsun, hocamız bizi kırmadı ve davetimizi kabul etti” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer’e bu anlamlı davet için teşekkür eden Prof. Dr. Gonca Bayraktar Durgun, “Ben Siyaset Bilimi alanında çalışıyorum ama kadınlar ile ilgili her alanda da gönüllü olarak bir şeyler yapmaya çabalıyorum. Bundan dolayı davete hayır desem, davaya ihanet ediyormuş gibi olacaktım” dedi. Lisans öğrencisiyken başörtüsü yasağının çok sıkı uygulandığı bir dönemin olduğunu söyleyen Prof. Dr. Durgun, okul binasına alınmayan, sınavlardan çıkarılan kadınların mağduriyetlerine şahitlik ettiğini belirtti.
Mobbingin en çok sağlık ve eğitim sektörlerinde yaşandığını belirten Prof. Dr. Durgun, yıldırma algısının ne anlama geldiğini ve bu algının nasıl ortadan kaldırabileceği hakkında bilgiler verdi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.