Şiddet gören kadınlar ’ Yaşamak için bir nefes’ projesiyle iş sahibi oluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şiddet gören kadınlar ’ Yaşamak için bir nefes’ projesiyle iş sahibi oluyor
08 Mar 2018 / Per 18:15
/ 34 Kez Okundu
| |

Şiddet mağduru kadınlar için imzalanan ‘Yaşamak için bir nefes’ projesi kapsamında Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz ve proje ortakları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şiddet mağduru kadınları kurs yerinde ziyaret etti

Şiddet mağduru kadınlar için imzalanan ‘ Yaşamak için bir nefes projesi kapsamında Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz ve proje ortakları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şiddet mağduru kadınları kurs yerinde ziyaret etti.
Antalya da suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınların sosyal ve kültürel yaşama entegre olabilmeleri, ekonomik açıdan güçlenmeleri, psikolojik olarak kendilerini rahatlatabilmeleri, çocuklara ile birlikte daha kaliteli bir yaşam sürmelerine imkan sağlayarak topluma kazandırılmaları amacıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ve Çalışma ve Kurumu İI Müdürlüğü birliğinde 16 Mart 2017 günü " Yaşamak için Bir Nefes projesi başlatıldı. Yürütülen proje faaliyetleri kapsamında suçtan zarar görmüş şiddet mağduru kadınların meslek edindirilmesi amacıyla garantili "Aşçı Yardımcılığı Mesleki Eğitim Kurs u açıldı. Kurs boyunca Antalya Çalışma ve Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın kursiyerlere günlük 25 TL cep harçlığı ve kurs malzeme desteği verilmeye başlanırken, 9 Nisan 2018 tarihinde sona erecek. Kursun sonunda Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından şiddet mağduru kadınların mesleki oryantasyonları sağlanarak ve bulmalarını kolaylaştırmak üzere başı eğitim kapsamında e yerleştirilerek istihdam edilmeleri sağlanacak. Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve proje ortağı kurumların temsilcileriyle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şiddet mağduru kadınları kurs yerinde ziyaret ettiler.

“Güzel bir durum için bir aradayız”
Güzel bir durum için bir arada olduklarını ifade eden Antalya Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adliyede kadınlar günü etkinliklerinin yapıldığını söyledi. Solmaz, “Çalışma hayatına kadınların girmesinden sonra çalışma hayatının yansıması topluma belki de farklılaştı. Daha önce erkeklerin aynı ortamda çalıştığı ortamlarda hem fiziki şartlar hem de söylemlerin beraber değ tiğini herkes biliyor. Dolayısıyla kadının girdiği alana nezaketi ve zarafetiyle giriyor” dedi.

“Hayat hikayesini bir bütün olarak değerlendirmeliyiz”
Hayatta güzel anların olduğunu ancak çalışmanın bunun bir parçası olduğunu dile getiren Başsavcı Solmaz, “Hepimizin ayrı bir hayat hikayesi var. Bu hayat hikayesini bir bütün olarak değerlendirdiğimizde bizim yaşamımız, kültürümüz olarak da yapmamız gereken ne varsa, devlet olarak yapmamız gerekenler de hep birlikte bütünleştirmemiz gerekiyor. Ne mutlu ki Denetim Serbestlikteki arkadaşlarımız böyle bir projeye İş-Kur İl Müdürlüğümüz ve Milli Eğitim Müdürlüğüyle güzel bir faaliyete ev sahipliği yapıyor. Ben hepsine çok teşekkür ederim. Dünya Kadınlar Günü nde sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Ben şahsım olarak sizlerin referansı olacağım”
Bundan sonraki yaşamlarına destek olmak istediklerini dile getiren Solmaz, “Bundan sonra tüm arkadaşların ve meslek edinmesi anlamında Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz takip edecek. Ben de bizzat takipçisi olacağım. Sizleri e yerleştirene kadar takipçisi olacağız, ben şahsım olarak sizlerin referansı olacağım. Girmek istediğiniz yerlerinin sahiplerini ben arayarak sizlere yardımcı olacağım. Orada bizim kültürümüzü ve el becerilerinizi inşallah orada yansıtırsınız” şeklinde konuştu.

“Sizlerin bize destek vermesi bizleri mutlu ediyor”
Şiddet Mağduru Z.İ., “Sizin bize destek vermeniz bizi mutlu ediyor. Hayat yemek yapmak gibi çok zor, belki de çok acı. Yemeklere koyduğumuz biber kadar acı. Ben ve arkadaşlarım hayatın hep acı taraflarıyla karşılaştık. Ama o acılar bize tat verdi. Benim bir sloganım var ‘beni öldürmeyen, beni güldürür güldürecek de, benim için sizlerin burada olması bizim için çok anlamlı. Bu kursun bizler için açılması bizi çok mutlu ve onure etti” dedi.
Ziyaretin sonunda Başsavcı Ramazan Solmaz ve proje ortağı kurumların temsilcileri kadınlara karanfil hediye etti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.