Şiddetli fırtına elektrik hatlarına zarar verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şiddetli fırtına elektrik hatlarına zarar verdi
26 Mar 2018 / Pzt 16:20
/ 191 Kez Okundu
| |

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle Vangölü Elektrik Dağıtım A

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (VEDAŞ) şebeke hattının belirli bölümlerinde hafta sonu arızalar meydana geldi.
VEDAŞ’tan yapılan açıklamada, şiddetli fırtına günlük hayatı olumsuz etkilerken; uçan çatılar, kopan iletkenler, hatların üzerine devrilen ağaçlar ve şiddetli fırtınanın enerji nakil hatlarında oluşturduğu hasarlar nedeniyle bazı bölgelerde enerji arzında kesintiler yaşandığı belirtildi. Açıklamada, “Merkez ve kırsal bölgelerde etkisini çok güçlü hissettiren şiddetli fırtınanın oluşturduğu hasarları önlemek için ekiplerimiz ilk andan itibaren tüm imkan ve kapasiteyle seferber olmuş, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden arızalara öncelik vererek onarımlara başlamıştır. Olumsuz hava şartlarına rağmen ekiplerimizin mesai mefhumu gözetmeksizin gayretli ve özverili çalışmalarıyla mümkün olan en kısa sürede enerji akışı sağlanarak şebekemizin yüzde 95’i enerjilendirilmiştir. Kalan yüzde 5’lik kısmın enerjilendirilmesi için ekiplerimiz çok yoğun bir tempoda çalışmasını aralıksız sürdürmektedir. VEDAŞ ailesi olarak vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm gücümüzle sahada görevimizin başında olduğumuzu değerli kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak, bu tip arızaların yaşandığı dönemlerde vatandaşlarımızın yere düşen iletkenlere temas etmemesini, benzer durumların tespit edilmesi durumunda 186 Çağrı Merkezimize ya da 0538 655 28 28 Whatsapp ihbar hattımıza bildirilmesini önemle rica ederiz. Olumsuz hava şartları ve şiddetli fırtına nedeniyle oluşan arızalar sırasında enerjisiz kalan vatandaşlarımızın gösterdiği anlayışa teşekkür ederiz” denildi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.