Sigara kullananlar dikkat yeni kanun geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sigara kullananlar dikkat yeni kanun geliyor
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
10 Haz 2024 / Pzt 08:57
2 dk okuma / 10.127 Kez Okundu
| |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da dünyanın dört bir yanından gelen gençlerle buluşarak sigaraya karşı önemli açıklamalarda bulundu. Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla Vahdettin Köşkü'nde gerçekleştirilen programda, Erdoğan sigaranın zararlarına dikkat çekerek sigara firmalarının insanları zehirleyerek kazanç elde ettiğini vurguladı ve yeni kanun sinyalleri verdi.

SİGARAYA KARŞI MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Erdoğan, bugüne kadar sigaraya karşı aldıkları önlemleri hatırlatarak, sigara endüstrisinin çocuklar ve toplumun diğer kesimlerini hedef aldığını belirtti. "Dünya tütünsüz günü etkinliklerinin tütün zararlarına ilişkin farkındalığın artmasına katkı sağlamasını diliyorum," diyen Erdoğan, sigaraya karşı verdikleri mücadelenin süreceğini vurguladı.

TÜTÜN ENDÜSTRİSİNİN BÜYÜMESİ VE KAZANÇLARI

Tütün endüstrisinin her yıl 700 milyar dolar kazanç sağladığını belirten Erdoğan, bu şirketlerin yeni ürünlerle ve kanuni boşluklardan faydalanarak insan sağlığını tehlikeye attığını ifade etti. Türkiye'de her yıl 85 bin kişinin sigara kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdoğan, dünya genelinde ise bu rakamın her gün 20 bin olduğunu söyledi.

SİGARAYA KARŞI YENİ KANUN SİNYALİ

Erdoğan, İspanya'dan gelen bir öğrencinin ülkesinde tütün mamullerinin kullanımına ilişkin yasadan bahsetmesi üzerine, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'den bu kanun metnini isteyeceğini belirtti. Ayrıca, Birleşik Krallık'tan gelen bir öğrencinin 2009'dan sonra doğanların hayat boyu sigaraya erişimini yasaklayan yasanın Türkiye'de de uygulanabileceğini ifade etti.

SİGARAYA KARŞI ATILAN ADIMLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kapalı mekanlarda sigara içme yasağından para cezalarının arttırılmasına ve yüksek vergi uygulamasına kadar birçok önlem aldıklarını belirtti. Sağlık uyarılarının sigara paketlerinde daha görünür hale getirildiğini ve elektronik sigaralarla mücadele ettiklerini söyledi. Erdoğan, gümrüklerin bu konuda başarılı bir mücadele verdiğini de ekledi.

SİGARA FABRİKALARININ KAPATILMASI

Programda, 9 yaşındaki Nilay Akman adlı bir öğrencinin "Sigara fabrikalarını kaldırabilir miyiz?" sorusuna "Olabilir" diyerek yanıt veren Erdoğan, sigara ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

ÖZET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gençlerle buluşarak sigaraya karşı mücadelenin devam edeceğini ve yeni düzenlemelerin gündeme gelebileceğini belirtti. İngiltere ve İspanya'daki uygulamaların inceleneceğini ifade eden Erdoğan, sigara endüstrisinin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine karşı kararlı adımlar atacaklarını vurguladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.