Âşık Pervâni son yolculuğuna uğurlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Âşık Pervâni son yolculuğuna uğurlandı
29 Şub 2024 / Per 17:59
/ 20 Kez Okundu
| |

Eskişehir’de hayatını kaybeden aşıklık geleneğinin son temsilcilerinden olan Âşık Pervâni lakabıyla bilinen İsmail Çelik, şair ve sanatçı topluluklarının katılımıyla gözyaşları içinde toprağa verildi.

Vefat eden İsmail Çelik için Alaaddin Camii’nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Çelik’in mensubu olduğu Eskişehir Şairler Derneği Başkanı Kenan Demirel, dernek üyeleri, birçok şair ve sanatçı topluluğu katıldı. Sazı, şiiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk şairlerinden olduğu belirtilen ve Âşık Pervâni adına 644 şiirinin kayıt altına alındığı 3 eseri bulunan Çelik, cenaze töreninin ardından göz yaşları içinde Asri Mezarlığı’na defnedildi.

"Sazı, şiiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk şairlerindendi"
Âşık Pervâni ile ilgili konuşan Eskişehir Şairler Derneği Başkanı Kenan Demirel, "Merhum Âşık Pervâni mahlaslı İsmail Çelik, 1931 Artvin Yusufeli doğumludur. Derneğimize üyelik tarihi 18 Kasım 1996’dır. Yaklaşık 60 yıl Eskişehir’de yaşamıştır. Sazı, şiiri ve hikayeleriyle son dönemin en önde gelen halk şairlerindendi. Türkiye ve Eskişehir şairleri onun eserlerine sahip çıkmalı, şiirleriyle yaşatmalı. Emekli Edebiyatçı Prof. Dr. Müzeyyen Buttanrı, Aşık Pervâni hakkında kapsamlı bir çalışma yapmıştır. 644 şiiri kayıt altına alınan Âşık Pervâni adına 3 eser bulunmaktadır. Bu eserlerden Taner Artvinli’nin hazırladığı ’Âşık Pervani’, ailesinin hazırladığı ’Yusufelili Âşık Pervâni’ ve Eser Müzeyyen Buttanrı’nın hazırladığı ’Eskişehir’de bir aşık Âşık Pervâni İsmail Çelik’ adını taşımaktadır. Eskişehir Şairler Derneği olarak şiiri, hatıraları ve katkılarıyla Âşık Pervâni’yi daima anacak ve yaşatacağız. Hepimizin başı sağ olsun. Üstat Pervâni’nin ruhu şâd, mekânı cennet olsun inşallah" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.