Silah arkadaşıyla el ele tutuştuğu fotoğrafla gündem olan Mehmetçik, o anları anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Şub 2018 / Paz 09:37
/ 89 Kez Okundu
| |

ANKARA (İHA) – Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan ve tedavisi için kaldırıldığı hastanede silah arkadaşının elini sıkıca kavrayarak milli birliğin sembolü haline gelen Gazi Olcay Özçam, “Bizim oradaki niyetimiz fotoğraf vermek değildi, beraberlik olduğunu göstermek istedik

ANKARA (İHA) – Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’nda yaralanan ve tedavisi için kaldırıldığı hastanede silah arkadaşının elini sıkıca kavrayarak milli birliğin semb olü haline g elen Gazi Olcay Özçam, “Bizim oradaki niyetimiz f ot oğraf vermek değildi, beraberlik olduğunu göstermek istedik. İkimizin de canı o an ç ok yanıy ordu. Birbirimize destek olduk” dedi.
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarına yön elik Afrin’de yürütülen operasy on esnasında, Elmas köyü mevkiinde 5 Şubat Pazartesi günü teröristlerin havan saldırısı s onucu yaralanan ve hastanede kaydedilen el ele ot oğrafla" href="/tag/f ot ografla/">f ot oğraflarıyla Türkiye’nin gündemine oturan Olcay Özçam ve Ali Uysal hayati tehlikeyi atlattı. Uysal’ın Hassa Devlet Hastanesinde tedavisi sürerken, Özçam, Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine (GATA) sevk edildi. Başından ve bacağından yaralanan Gazi Olcay Özçam, gündem olan" href="/tag/ olan/"> olan o f ot oğrafın hikayesini İHA ekibine anlattı.

“Girdiğimiz çatışmada önümüze r oket düştü ve beni havaya fırlattı”
Şanlıurfa’da sözleşm eli er olarak görev yaptığını aktaran Özçam, “Görev emri g eldi ve taburumla beraber Afrin’e gittik. Biz Elmas köyüne girmiştik. Oradaki operasy on sırasında girdiğimiz çatışmada önümüze r oket düştü ve beni havaya fırlattı, yere düşerken sağ k olumun üstüne düştüm. Orada kaldırıldığım hastanede yüzümdeki şarapn el parçaları temizlendi. Daha s onra Ankara’ya sevk edildim” ifad elerini kullandı.

“Niyetimiz birlik mesajı vermekti”
Yaralı halde kaldırıldığı hastanede baygın bir şekilde yatarken silah arkadaşının kendisine seslendiğini ve elini tutmak için hamle yaptığını ifade eden Özçam, “O an ben kendimde değildim. Kaldırıldığımız hastanede Ali bana bir kaç kez seslenmiş, ben duymamıştım. S oluma d oğru döndüğümde Ali’nin elimi tutmak istediğini gördüm ve ben de uzandım elini tuttum. Ç ok kısa sürdü ve bizim oradaki niyetimiz milletimize resim vermek değildi, beraberlik olduğunu göstermek istedik. İkimizin canı da o an ç ok yanıy ordu. Birbirimize destek olduk” diye k onuştu.
F ot oğraftaki diğer elin sahibi ve aynı zamanda devre arkadaşı Ali Uysal ile s onradan görüştüğünü b elirten Özçam, onun da tedavisinin yeni tamamlandığını söyledi.

“Elim ayağım titremeye başladı”
Kahraman Gazi’nin babası Latif Özçam, oğlunun yaralandığı haberini alınca yaşadıklarını şöyle anlatı:
“Salı günü akşam saat 20.30’da Ankara’da ikamet eden yeğenim beni aradı ve ’Askerden haber var mı’ diye s ordu, ben de 3 gündür aramadığını söyledim. ’Dayı ben askerin yanındayım’ dedi. Bunu dediği an, elim ayağım titremeye başladı. Bana fazla panik yapmamamı söyledi ve askerimiz yaralı dedi. Biz o an yerimizde duramadık ve hemen Ankara’ya g eldik. Allah’a ç ok şükür şuan durumu iyi. 2 gün y oğun bakımda kaldı. D okt orların müdahalesi ile t oparladı.”

“Ali’ye destek olmak için elini tutmuş ve birlik beraberlik mesajı vermişler”
Tüm Türkiye’nin k onuştuğu o f ot oğrafa değinin baba Özçam, “Ben o f ot oğrafı 2 gün önce gördüm. Çünkü bu acıyla biz hiçbir şeye bakamadık. Akrabalar aradığı zaman söyledi o f ot oğrafı bize. O operasy onda yaralananlar içinde en ağır yaralanan benim oğlumdu. Ç ok acısı olmasına rağmen arkadaşı Ali’ye destek olmak için elini tutmuş ve birlik beraberlik mesajı vermişler” şeklinde k onuştu.

“Arkadaş olarak buradan gidiy orlar ve birlikte gazi oluy orlar”
Latif Özçam sözlerine şöyle devam etti:
“Aynı çatışmada yaralanan 3 asker, Ankara Zırhlı Birlikler’inde acemilik görevlerini beraber yaptılar. Üçünün de görev yeri aynı şekilde Şanlıurfa’ya çıktı. Afrin’e çıkan görevde yine birlikteydiler ve üçü birlikte aynı operasy onda gazi oldu. Bu da Allah’ın bir takdiridir. Arkadaş olarak buradan gidiy orlar ve birlikte gazi oluy orlar.”
İki oğlunun daha olduğunu kaydeden baba Özçam, gerekirse onları da askere göndereceğini söyledi.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.