Şili’de Mustafa Kemal Atatürk Okulu’na tadilat desteği

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Şili’de Mustafa Kemal Atatürk Okulu’na tadilat desteği
10 Mar 2018 / Cmt 12:30
/ 143 Kez Okundu
| |

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Şili’nin Başkenti Santiago’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun tadilatını yaparak iki ülke arasındaki dostluğu temsil eden okulun eğitim şartlarını iyileştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Şili’nin Başkenti Santiago’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun tadilatını yaparak iki ülke arasındaki dostluğu temsil eden okulun eğitim şartlarını iyileştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında gerçekleştirdiği Şili ziyareti sırasında öğrencilerle buluştuğu Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nun eksikleri bu ziyaret esnasında tespit edilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda okulun ihtiyaç duyduğu tadilat TİKA tarafından gerçekleştirildi. Tadilat projesi kapsamında 280 öğrenci kapasiteli okulun dersliklerinin yer döşemeleri ve pencereleri değiştirilerek, duvarları tekrardan boyandı ve okulun spor sahası ve oyun alanı iyileştirildi.
Tadilat çalışmalarının tamamlanması ile yenilenmiş olan derslikler, yapılan bir açılış töreni ile öğrenci ve öğretmenlere teslim edildi. Törende Türkiye Cumhuriyeti Santiago Büyükelçisi Gülin Dinç, TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun ve beraberindeki TİKA heyeti ile Bölge Eğitim Direktörü Marcelo Segura, okul yönetimi ve öğrenciler ile bir araya geldiler. İki ülkenin milli marşları ile başlayan teslim töreninde Dr. Rahman Nurdun, iki uzak ülke arasındaki dostluğu temsil eden bu okulun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu, projenin okul eğitiminin iyileştirilmesi için önemli bir katkı olduğunu vurguladı. Nurdun, Şili’de TİKA’nın eğitim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini dile getirdi. Okul Müdürü Javier Vega Vega ise yaptığı konuşmada, “Bizler çocuklara burasının sadece binalardan ibaret bir okul değil, bir ev olduğunu, birbirleri ile sadece arkadaş değil, aslında kardeş olduklarını aşılamaya çalışıyoruz. Bu açıdan bakıldığında okulumuza yapılan her katkıyı aslında yuvamızı iyileştirmek için yapılmış bir katkı olarak görüyoruz. Çocuklarımızın daha iyi bir ortamda eğitim görmesini destekleyen tadilat projesi için TİKA vasıtası ile kardeş ülkemiz Türkiye’ye teşekkürlerimizi yolluyoruz” dedi.
Şili yerel dansları ve Şilili öğrenciler tarafında hazırlanmış Türk halk oyunları ekibin dans gösterilerinin ardından program, heyetin tadilat gören sınıf ve alanlarda yaptığı incelemeler ile devam etti. 280 öğrencinin eğitim gördüğü okulda seçmeli yabancı dil olarak Türkçe dersleri verilmekte olup söz konusu okula önceki yıllarda da donanım desteği ve kütüphane kurulumu konularında yardımlar verilmişti.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.